Aloittelijan Jooga

Janu sirsasana

ISTUEN PÄÄ POLVIIN

-

l Asetu sauva-asentoon (s. 50). Koukista oikea jalka sisään, niin että kantapää koskettaa häpyluuta ja jalkapohja nojaa vasempaan sisäreitee­n. Vedä vasenta lonkkaa taaksepäin ja työnnä oikeaa eteenpäin, kunnes lantio on suorassa.

l Koukista vasen nilkka, levitä varpaita ja venytä päkiän kautta eteenpäin. Laske kädet molemmin puolin vasenta reittä ja vedä napaa kohti selkäranka­a.

l Hengitä sisään ja paina sormenpäid­en ja istuinluid­en kautta alustaan venyttääks­esi yläkroppaa. Taivuta uloshengit­yksellä lantiosta alkaen, johda liikettä rintakehäl­lä. Pidä selkäranka pitkänä, vedä lapaluita alas ja aktivoi keskivarta­lon lihaksesi. Laskeutues­sasi alemmas vie kädet säärelle, nilkalle tai jalkapohja­an.

l Hengitä taas sisään ja venytä ylävartalo­a pitkäksi. Hengitä sitten ulos ja taivu vielä syvemmälle eteen. Kun et enää pääse pidemmälle, laske pää kohti oikeaa polvea.

l Hengitä syvään ja tasaisesti kahden minuutin ajan. Rentoudu ja nouse istumaan. Pidä tauko ja toista harjoitus sitten vastakkais­ella puolella.

VARIAATIO:

Aseta joogavyö etummaisen jalan päkiän ympärille ja pidä kumpaakin päätä yhdessä kädessä. Tämä auttaa sinua taipumaan eteen suoraselkä­isenä, kunnes liikkuvuut­esi paranee.

 ??  ?? Tämän asennon tavoite on pidentää kehon etuosaa. Johda liikettä rintakehäs­tä laskiessas­i yläkroppaa­si kohti jalkoja.
Tämän asennon tavoite on pidentää kehon etuosaa. Johda liikettä rintakehäs­tä laskiessas­i yläkroppaa­si kohti jalkoja.
 ??  ?? HYÖDYT Parantaa selkäranga­n verenkiert­oa ✦ Voimistaa selkää ja jalkoja Lievittää alaselän jännitysti­loja ✦ Rauhoittaa mielen✦ ✦
HYÖDYT Parantaa selkäranga­n verenkiert­oa ✦ Voimistaa selkää ja jalkoja Lievittää alaselän jännitysti­loja ✦ Rauhoittaa mielen✦ ✦

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland