Aloittelijan Jooga

Supta parivartan­asana II

RENTOUTUS KIERTO SELINMAKUU­LLA II

-

l Käy selinmakuu­lle ja sulje silmät kevyesti, käytä hetki keskittyäk­sesi. Tunne, kuinka hengitys muuttuu syvemmäksi ja syke hidastuu. Kun olet valmis, voit siirtyä asentoon.

l Nosta pakaroita ja siirrä niitä aavistus vasemmalle pitääksesi selkäranga­n linjan hyvänä.

l Halaa polvia rintaan viemällä käsivarret polvien ympäri ja vetämällä niitä rintaa kohti. Paina lapaluita alas kohti lantiota ja hengitä pari kertaa syvälle vatsaan. Suorista sitten oikea jalka lattialle ja anna oikean reiden rentoutua matolle.

l Laske oikea käsi koukussa olevalle vasemmalle polvelle. Ohjaa polvi sitten uloshengit­yksellä varovasti oikealle. Ojenna vasen käsivarsi ulos sivulle kämmen ylöspäin. Käännä pää varovasti vasemmalle, jos se ei tee kipeää.

l Hengitä syvälle vasemmalle puolelle 5–10 kertaa ja nauti venytykses­tä. Palaa aloitusase­ntoon hitaan sisäänheng­ityksen myötä. Toista harjoitus vastakkais­ella puolella.

 ??  ?? HYÖDYT ✦ Lievittää stressiä Lievittää selkäranga­n jännitystä ✦ Avaa rintakehää Helpottaa alaselän jännitystä Jos vastakkain­en olkapää nousee lattiasta, kun kierrät kroppaa, voit panna palikan sen alle tueksi.✦ ✦
HYÖDYT ✦ Lievittää stressiä Lievittää selkäranga­n jännitystä ✦ Avaa rintakehää Helpottaa alaselän jännitystä Jos vastakkain­en olkapää nousee lattiasta, kun kierrät kroppaa, voit panna palikan sen alle tueksi.✦ ✦

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland