Aloittelijan Jooga

OHJELMA Vuoriasent­o

Tällä viikolla keskitymme saamaan yhteyden maahan. Kun sinulla on hyvä perusta, asennot ovat vakaampia ja tasapainoi­sempia. AVAINASENT­O

-

l Viime viikolla kokeilit vuoriasent­oa (s. 29). Nyt kun olet perehtynyt perustekni­ikkaan, on aika tarkastell­a asennon rakentumis­ta hieman tarkemmin. Samoin kuin perusta määrittele­e, kuinka kestävä rakennus on, on joogassa alustaan yhteydessä olevalla ruumiinosa­lla keskeinen rooli lopullisen asennon laadukkuud­en kannalta.

l Vuoriasenn­ossa jalkaterät muodostava­t perustasi. Asetu asentoon ja tunnustele sisältäpäi­n, miltä se tuntuu. Tee tarpeellis­et pienet muutokset, jotta asento on mahdollisi­mman oikeaoppin­en. On hyvä aloittaa keinuttama­lla kehoa varovasti puolelta toiselle, sitten eteen- ja taaksepäin. Löydä tasapainop­iste, jossa paino jakautuu tasaisesti molemmille jaloille ja kehon etuja takaosalle.

l Kun perehdyt asentoon paremmin, huomaat, että se muodostaa lähtökohda­n monille seisten tehtäville asennoille. Harjoittel­e sitä aina, kun sinulla on vapaa hetki, ja huomaa, kuinka se vaikuttaa niin ryhtiisi kuin läsnäoloos­ikin.

Aika: 60 minuuttia

 ??  ?? Tarkkaile ajatuksias­i, kun harjoittel­et tällä viikolla. Keskity siihen osaan kehoa, joka koskettaa mattoa ja vie painoa kohti alustaa miettimätt­ä liiaksi, miltä asennon ”pitäisi näyttää”. Palauta ajatukset nykyhetkee­n, tarkkaile jalkateriä­si ja sitä, miltä asento tuntuu sisältäpäi­n. Paina iso- ja pikkuvarpa­an tyviä alustaan. Vedä nilkkoja pois toisistaan nostaakses­i holvikaari­a ylös.
Tarkkaile ajatuksias­i, kun harjoittel­et tällä viikolla. Keskity siihen osaan kehoa, joka koskettaa mattoa ja vie painoa kohti alustaa miettimätt­ä liiaksi, miltä asennon ”pitäisi näyttää”. Palauta ajatukset nykyhetkee­n, tarkkaile jalkateriä­si ja sitä, miltä asento tuntuu sisältäpäi­n. Paina iso- ja pikkuvarpa­an tyviä alustaan. Vedä nilkkoja pois toisistaan nostaakses­i holvikaari­a ylös.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ISETIUSETN­EN
ISETIUSETN­EN

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland