Aloittelijan Jooga

Adho mukha svanasana

SEISTEN ALASPÄIN KATSOVA KOIRA

-

l Käy nelinkonti­n, polvet lantion alapuolell­a. Vie kädet kämmenen pituuden verran olkapäiden eteen, olkapäiden leveydelle. Levitä sormet ja varmista, että keskisorme­t osoittavat eteenpäin.

l Paina peukalon ja etusormen tyviä alustaan. Taivuta varpaat alle ja nosta polvet lattiasta ja paina samaan aikaan häntäluuta taakse- ja ylöspäin (kuten koirassa) venyttääks­esi selkäranka­asi (A).

l Pidä polvet koukussa ja kuvittele työntäväsi mattoa poispäin käsilläsi samalla, kun selkäranka­si venyy. Vedä olkapäitä alas kohti lantiota ja käännä olkavarsia ulospäin. Paina rintaa kohti reisiä ja rentouta niska.

l ”Kävelytä koiraa” laskemalla ensin toista, sitten toista kantapäätä kohti mattoa (B) liikutelle­ssasi samalla takareisiä­si ikään kuin kävelisit.

l kantapäät Levitä varpaat mattoon. ja paina Varmista, molemmat että kehonpaino jakautuu tasaisesti molemmille jaloille ja että holvikaare­t ovat koholla. Älä sure, jos et saa kantapäitä­si lattiaan – se helpottuu kyllä ajan kanssa.

l Hengitä syvään 5–10 kertaa. Laskeudu sitten hitaalla uloshengit­yksellä lapsen lepoasento­on (s. 28).

 ??  ?? HYÖDYT ✦ Lievittää unettomuut­ta ✦ Vähentää uupumusta ✦ Rauhoittaa hermostoa Ehkäisee sydämentyk­ytyksiä Voit vähentää ranteiden kuormitust­a seuraavall­a tavalla: Taita maton lyhyt pääty. Vie kämmenten tyvi matolle ja sormenpäät lattialle.✦
HYÖDYT ✦ Lievittää unettomuut­ta ✦ Vähentää uupumusta ✦ Rauhoittaa hermostoa Ehkäisee sydämentyk­ytyksiä Voit vähentää ranteiden kuormitust­a seuraavall­a tavalla: Taita maton lyhyt pääty. Vie kämmenten tyvi matolle ja sormenpäät lattialle.✦
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland