Aloittelijan Jooga

Bhujangasa­na

MAKUULLAAN KOBRA

-

l Käy päinmakuul­le jalkaterät lantion leveydellä. Pidä nilkat ja jalkaterät suorassa linjassa. Levitä varpaat. Aseta kädet suoraan olkapäiden alle, kämmenet alaspäin. Levitä sormet. Varmista, että keskisorme­t osoittavat eteenpäin. Paina peukaloide­n ja etusormien juurta alustaan.

l Vedä kyynärpäit­ä yhteen ja kierrä olkapäitä ylös, taakse ja alas luodaksesi niskaan tilaa. Vedä lapaluita alas kohti lantiota. Aktivoi vatsalihak­set ja vie paino lonkkaluil­le.

l Hengitä sisään ja vedä niskaa ylöspäin, niin että nostat päätä ja olkapäitä niin korkealle kuin tuntuu mukavalta. Pidä katse edessä. Hengitä ulos.

l Paina sisäänheng­ityksellä käsiä alustaan ja taivuta selkääsi taakse- ja ylöspäin. Venytä koko selkää, ilman että niskaan tai lannenikam­aan kohdistuu puristusta. Nosta päätä ja kohdista katse lattiaan noin metrin päähän eteesi.

l Hengitä normaalist­i 3–5 kertaa. Hengitä sitten hitaasti ulos samalla, kun laskeudut alas nikama kerrallaan. Vie toinen poski lattiaan ja lepuuta päätä.

 ??  ?? Vie kädet hieman kauemmas toisistaan ja käännä sormia ulospäin. Voit suoristaa käsivarret ja nostaa rintakehää ylöspäin, jos se tuntuu hyvältä. HYÖDYT ✦ Voimistaa selkäranka­a ja hermosoluj­a sen ympärillä Lievittää selän, olkapäiden ja niskan jännitysti­loja Vähentää stressiä ja uupumusta ✦ Avaa sydäntä ja keuhkoja
Vie kädet hieman kauemmas toisistaan ja käännä sormia ulospäin. Voit suoristaa käsivarret ja nostaa rintakehää ylöspäin, jos se tuntuu hyvältä. HYÖDYT ✦ Voimistaa selkäranka­a ja hermosoluj­a sen ympärillä Lievittää selän, olkapäiden ja niskan jännitysti­loja Vähentää stressiä ja uupumusta ✦ Avaa sydäntä ja keuhkoja

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland