Aloittelijan Jooga

Salabasana vaihe I

MAKUULLAAN HEINÄSIRKK­A, VAIHE I

-

l vieressä Käy päinmakuul­le ja kämmenet käsivarret ylöspäin. Lepuuta kylkien otsaa mattoa vasten. Hengitä muutama kerta syvään keskittyäk­sesi. Kun olet valmis, käännä isovarpait­a toisiaan kohti ja kierrä reisiä sisäänpäin.

l Hengitä sisään, vedä napaa kohti selkäranka­a ja nosta jalat ja venytä niitä ojennettuj­en varpaiden kautta (A). Ota kolmesta viiteen syvää henkäystä. Hengitä hitaasti ulos samalla kun lasket jalat matolle. Toista vielä kaksi kertaa.

l Hengitä sisään, vedä napaa kohti selkäranka­a, venytä niskaa ja nosta pää, rintakehä ja käsivarret ylös matosta. Paina käsiä ylöspäin kuvitteell­ista painoa vasten ja vedä lapaluita yhteen. Kohdista katse pehmeästi eteenpäin (B). Hengitä syvään viisi kertaa. Hengitä sitten hitaasti ulos samalla kun lasket yläkropan takaisin matolle. Toista vielä kaksi kertaa.

l Katso ohjeet asennon koko versioon sivulta 99.

 ??  ?? HYÖDYT Vahvistaa selkää, pakaroita, käsivarsia ja jalkoja Avaa olkapäitä, rintakehää, vatsaa ja reisiä ✦ Kohentaa ryhtiä ✦ Lievittää stressiä✦ ✦
HYÖDYT Vahvistaa selkää, pakaroita, käsivarsia ja jalkoja Avaa olkapäitä, rintakehää, vatsaa ja reisiä ✦ Kohentaa ryhtiä ✦ Lievittää stressiä✦ ✦
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland