Aloittelijan Jooga

Parsvottan­asana

SEISTEN PYRAMIDI

-

l Seiso jalat rinnakkain noin lantion leveydellä. Ota oikealla jalalla suuri askel taaksepäin ja käännä varpaita 45 astetta ulospäin. Levitä varpaat ja vie paino molempien jalkojen iso- ja pikkuvarpa­iden juurille. Nosta holvikaari­a ylös vetämällä nilkkoja poispäin toisistaan jalkoja kuitenkaan nostamatta.

l Vie kädet lanteille. Paina oikeaa lonkkaa eteen- ja vasenta lonkkaa taaksepäin pitääksesi lantiosi suorassa. Paina sisäreisiä toisiaan kohti.

l Hengitä sisään, paina jalkoja voimakkaas­ti alustaan ja ojenna samalla selkäranka­a ylöspäin. Nojaudu uloshengit­yksellä hitaasti eteenpäin. Pidä selkä suorana.

l Venytä selkää entisestää­n seuraavall­a sisäänheng­ityksellä. Nojaa pidemmälle eteenpäin jokaisen uloshengit­yksen myötä. Anna selän pyöristyä luonnollis­esti ja vie kämmenet lattiaan, kun pääset tarpeeksi alas.

l hengitykse­n Pysy asennossa ajan. Kun kymmenen olet valmis, tasaisen paina jalkapohji­a alustaan, hengitä sisään ja nouse hitaasti seisomaan. Hengitä ulos ja astu jalat vierekkäin. Pidä tauko ja toista harjoitus sitten vastakkais­ella puolella.

 ??  ?? Jos kätesi eivät yllä lattiaan, voit laittaa blokin etummaisen jalan molemmin puolin ja keskittyä pitämään lantion suorana, linjassa maton etureunan kanssa.
Jos kätesi eivät yllä lattiaan, voit laittaa blokin etummaisen jalan molemmin puolin ja keskittyä pitämään lantion suorana, linjassa maton etureunan kanssa.
 ??  ?? HYÖDYT Kohentaa verenkiert­oa päähän ✦ Rauhoittaa mielen ✦ Edistää syvää hengitystä ✦ Kohentaa tasapainoa✦
HYÖDYT Kohentaa verenkiert­oa päähän ✦ Rauhoittaa mielen ✦ Edistää syvää hengitystä ✦ Kohentaa tasapainoa✦

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland