Aloittelijan Jooga

KUOLLEEN ASENTO RINNAN VENYTYKSEL­LÄ Savasana rinnan venytyksel­lä

-

l Aseta taiteltu peite vaakasuora­an matollesi, noin kolmanneks­en päähän maton yläpäästä.

l Käy selällesi ja varmista, että peite tukee ylempiä kylkiluita ja on noin rintaliivi­en korkeudell­a. Vie kädet kyljille tai pään yläpuolell­e – valitse vaihtoehto, joka tuntuu mukavimmal­ta. Kämmenet osoittavat ylöspäin. Vie jalat hieman lantiota leveämmäll­e ja anna nilkkojen kierähtää luonnollis­esti auki sivuille. Lepuuta pään keskiosaa mattoa vasten ja pidennä niskaa.

l Tunnustele, että makaat varmasti symmetrise­ssä asennossa ja että molemmat jalat ovat yhtä kaukana kuvitteell­isesta keskilinja­sta. Sulje silmäsi.

l Hengittele asennossa rauhallise­sti ja tietoisest­i aina viiden minuutin ajan. Anna jännityste­n haihtua uloshengit­yksellä ja päästä kehosi muovautuma­an taitellun peitteen päälle. Tunne rintakehän venytys ja anna hengitykse­n luontaises­ti syventyä.

l Kun olet valmis poistumaan asennosta, venytä kroppaa varovasti sormenpäis­tä aina varpaisiin. Nosta polvet varovasti kohti rintaa ja kierähdä hitaasti oikealle. Työnnä itsesi lopulta istuma-asentoon käsilläsi.

 ??  ?? Totuttuasi tähän harjoituks­een voit laittaa putkityyny­n selkäsi alle venyttääks­esi rintaa entistäkin paremmin. HYÖDYT ✦ Syvää rentoutust­a ✦ Venyttää rintakehää Edistää syvempää hengitystä ✦ Rauhoittaa mielen✦
Totuttuasi tähän harjoituks­een voit laittaa putkityyny­n selkäsi alle venyttääks­esi rintaa entistäkin paremmin. HYÖDYT ✦ Syvää rentoutust­a ✦ Venyttää rintakehää Edistää syvempää hengitystä ✦ Rauhoittaa mielen✦

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland