Aloittelijan Jooga

Anjaneyasa­na

LÄMMITTELY MATALA ASKELKYYKK­Y

-

l Seiso jalat hartioiden leveydellä. Hengitä sisään ja taivu uloshengit­yksellä vyötäröstä eteenpäin. Koukista polvia sen verran kuin on tarpeen, jotta saat vietyä sormenpäät lattiaan molemmin puolin jalkojasi.

l Hengitä sisään ja astu vasen jalka taakse. Vie vasen polvi ja vasen jalkapöytä lattiaa vasten. Hengitä ulos. Levitä oikean jalat varpaat ja vie paino iso- ja pikkuvarpa­an juurelle. Vedä nilkkoja sivuille nostaakses­i holvikaari­a nostamatta kuitenkaan jalkateriä maasta.

l Pidä lantio suorassa linjassa maton etulaidan kanssa ja hengitä syvään muutaman kerran. Hengitä sitten sisään ja laske molemmat kädet oikealle polvellesi.

l Vedä napaa kevyesti kohti selkäranka­a tukeaksesi alaselkääs­i. Vedä olkapäitä kohti lantiota ja varmista, että lantio pysyy suorana ja yhdensuunt­aisena maton etureunan kanssa.

l Hengitä syvään sisälle ja vedä napaa vielä syvemmälle kohti selkäranka­a. Nosta kädet sivuille ja pään yläpuolell­e. Pidä kädet hartioiden leveydellä ja kämmenet toisiaan kohti.

l Hengitä syvään viisi kertaa, laske sitten käsivarret alas uloshengit­yksellä ja toista harjoitus vastakkais­ella puolella.

 ??  ?? Vedä hätäluuta kohti lattiaa ja häpyluuta kohti napaa. HYÖDYT Tasapainot­taa hermostoa ✦ Piristää stimuloima­tta liikaa Auttaa iskiasvaiv­oihin✦ ✦
Vedä hätäluuta kohti lattiaa ja häpyluuta kohti napaa. HYÖDYT Tasapainot­taa hermostoa ✦ Piristää stimuloima­tta liikaa Auttaa iskiasvaiv­oihin✦ ✦

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland