Aloittelijan Jooga

Halasana

ISTUEN TUETTU AURA

-

l ja kämmenet Käy selinmakuu­lle alaspäin. käsivarret Paina käsiä kyljillä mattoon uloshengit­yksellä. Vedä napaa kohti selkäranka­a, aktivoi vatsalihak­sia ja nosta polvet kohti rintaa pyöristäes­säsi vartalosi löyhäksi palloksi.

lkeinahda eteen ja taakse ja käytä sitten vauhtia heilauttaa­ksesi jalat pään yli samalla kun viet kädet lantiolle alaselän tueksi. Vie jalkoja pidemmälle taaksepäin, kunnes varpaasi pääsevät lepäämän lattialle taaksesi.

lpidä toistaisek­si yläkroppa hieman pyöreänä ja polvet lievästi koukussa. Kiinnitä katse reisiisi, niin vältät vahingoitt­amasta niskaasi.

l Totuttele asentoon hetki, ennen kuin nostat lantion suoraan olkapäiden päälle. Vedä käsiä selkää pitkin alas tukeaksesi yläselkää ja ala sitten työntää kantapäitä poispäin, niin että jalat lopulta suoristuva­t kokonaan.

l Jos olosi on tässä asennossa mukava, voit ristiä kätesi selän takana ja hivuttaa olkapäitä lähemmäs toisiaan ja painaa käsivarsia alustaan.

l Hengitä syvään 5–10 kertaa. Rentouta uloshengit­yksellä ja koukista polvet poistuakse­si asennosta. Palaa hitaasti matolle nikama kerrallaan.

 ??  ?? HYÖDYT Rauhoittaa hermoja Alentaa verenpaine­tta Ehkäisee rytmihäiri­öitä✦ ✦ ✦
HYÖDYT Rauhoittaa hermoja Alentaa verenpaine­tta Ehkäisee rytmihäiri­öitä✦ ✦ ✦
 ??  ?? Voit harjoitell­a asentoa laskemalla jalat seinää vasten. Kun liikkuvuut­esi paranee, voit vähitellen laskea jalkojasi aina alemmas, kunnes onnistut viemään ne lattialle saakka.
Voit harjoitell­a asentoa laskemalla jalat seinää vasten. Kun liikkuvuut­esi paranee, voit vähitellen laskea jalkojasi aina alemmas, kunnes onnistut viemään ne lattialle saakka.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland