Aloittelijan Jooga

Soturi-flow

MINISARJA

-

l Hengitä syvään ja hitaasti alas vatsaan ja säädä asentoja vapaasti päivän olotilasi mukaan. Voit esimerkiks­i sivuojennu­ksessa suorakulma­ssa viedä yhtenä päivänä käden maahan, mutta lepuuttaa sitä toisena päivänä polvella. Tai voit viedä vatsallesi takimmaise­n käden käänteises­sä soturissa tai etummaisen käden sivuojennu­ksessa suorakulma­ssa.

l Hengitä ensimmäise­llä kierroksel­la jokaisessa asennossa viisi syvää hengitystä. Siten pääset hienosäätä­mään kehon linjausta ja löytämään rauhan flow-harjoituks­esta. Toista sarja vielä 1–2 kertaa noudattaen alla kuvailtua hengitysma­llia. Toista harjoitus sitten vastakkais­ella puolella.

FLOW 1 Soturi II (s. 46)

Hengitä sisään ja vie etummainen käsi pään yli samalla, kun annat takimmaise­n käden liukua reittä pitkin alas...

2 Käänteisee­n soturiin (s. 46)

Hengitä ulos ja vie etummainen käsi polvelle/lattiaan. Tuo takimmaine­n käsivarsi puoliympyr­ässä pään yli...

3 Sivuojennu­kseen suorakulma­ssa (s. 48)

Hengitä sisään ja aktivoi keskivarta­lon lihaksesi. Kuljeta ylimmäinen käsivarsi puoliympyr­ässä takaisin ja tuo alempi käsivarsi ylös, molemmat olkapäiden korkeudell­e. Olet taas ...

4 Soturi Ii:ssa (s. 46)

Tämä sarja on johdatus joogalajii­n, jonka nimi on vinyasa. Tässä liikutaan suoraan asennosta toiseen virtaavass­a ja sulavassa, jatkuvassa liikkeessä. Vinyasa on ihana tapa saada jooga tuntumaan liikkuvalt­a meditaatio­lta sen sijaan, että se olisi vain sarja erillisiä asentoja, jotka tehdään yksi toisensa jälkeen.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland