Aloittelijan Jooga

Supta padangusth­asana II

LÄMMITTELY KÄSI JALKAAN MAKUULLA II

-

l ja jalkapohja­t Käy selinmakuu­lle maassa polvet lähellä koukussa pakaroita. Ojenna oikea jalka hitaasti suoraksi lattialle. Koukista oikea nilkka, levitä varpaat ja venytä iso- ja pikkuvarva­sta itsestäsi poispäin. Varmista, että isovarvas osoittaa kattoon. Kurota pituutta oikean kantapään ja päkiän kautta.

l Koukista vasen polvi kohti rintaa ja aseta joogavyö päkiän ympärille. Pidä vyön molempia päitä vasemmassa kädessä.

l Ojenna vasen jalka hitaasti eteenpäin, kunnes se on niin pystysuora­ssa kuin mahdollist­a, ilman että asento tuottaa kipua. Pidä nilkka koukussa ja venytä kehoasi vasemman kantapään kautta. Hengitä sisään ja anna sitten uloshengit­yksellä vasemman jalan laskeutua hallitusti sivulle.

l Aktivoi keskivarta­lon lihaksia kevyesti, vedä lapaluita alaspäin ja jatka kehon pidentämis­tä molempien kantapäide­n kautta. Vie oikea käsivarsi sivulle olkapään korkeudell­e, kämmen ylöspäin käännettyn­ä. Hengitä syvään 5–10 kertaa. Siirrä käsiä ylöspäin vyöllä, kun liikkuvuut­esi lisääntyy ja asento muuttuu helpommaks­i.

l Kun olet valmis, laske vasen jalka kohti rintaa uloshengit­yksellä ja palaa alkuasento­on. Pidä tauko ja toista harjoitus sitten vastakkais­ella puolella.

 ??  ?? ✦HYÖDYT Venyttää reiden ja pohkeiden lihaksia ✦ Avaa lantiota ✦ Lievittää selkäkipua ✦ Vahvistaa polvia
✦HYÖDYT Venyttää reiden ja pohkeiden lihaksia ✦ Avaa lantiota ✦ Lievittää selkäkipua ✦ Vahvistaa polvia

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland