Aloittelijan Jooga

Supta vrksasana

PUU MAKUULLA

-

l Hyvä tapa tutustua siihen, miltä puuasennon tulisi tuntua, on tehdä se ensimmäise­t kerrat lattialla maaten. Kun olet makuulla, voit keskittyä oikeaan tekniikkaa­n ilman, että joudut samalla pysymään tasapainos­sa.

l Käy selinmakuu­lle ja levitä vasemman jalan varpaat. Venytä isoja pikkuvarva­sta itsestäsi poispäin – varmista, että isovarvas osoittaa kohti kattoa. Venytä kantapäätä ja päkiää pitkälle.

l Koukista oikea polvi ja vie oikea jalkapohja vasemman säären tai reiden sisäpuolel­le. Paina jalkapohja­a reiteen tai sääreen samalla kun painat reittä tai säärtä jalkapohja­an.

l Paina oikeaa polvea ulospäin – varmista, että lantio on suorassa, ja vedä napaa kohti selkäranka­a. Venytä edelleen vasemman jalkaterän kautta ja avaa oikeaa lonkkaa. Vie sitten kätesi pään yläpuolell­e ja pidä niitä hartioiden leveydellä kämmenet toisiaan vasten käännettyi­nä.

l Vedä olkaniveli­ä alaspäin ja hengitä viisi kertaa syvään, ennen kuin palaat hitaasti alkuasento­on. Toista harjoitus vastakkais­ella puolella.

 ??  ?? Jos asento rasittaa nivusia, pane palikka tai tyyny koukistetu­n polven alle. HYÖDYT ✦ Venyttää nivusia, rintakehää ja hartioita ✦ Rauhoittaa mielen Antaa yhteyden maahan✦
Jos asento rasittaa nivusia, pane palikka tai tyyny koukistetu­n polven alle. HYÖDYT ✦ Venyttää nivusia, rintakehää ja hartioita ✦ Rauhoittaa mielen Antaa yhteyden maahan✦

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland