Aloittelijan Jooga

Ardha matsyendra­sana

ISTUEN PUOLIKAS ISTUVA SELÄNKIERO

-

l Vie sauva-asennosta (s. 50) oikea jalkaterä vasemman polven ulkopuolel­le. Varpaat osoittavat eteenpäin ja oikea polvi kattoon. Koukista vasen polvi ja vie vasen jalkaterä oikean lonkan ulkopuolel­le. Paina istuinluit­a alustaan.

l Vie vasen käsivarsi oikean polven ympärille ja oikean kädet sormenpäät lattiaan takanasi. Jos tunnet olosi mukavaksi, voi nostaa vasemman käden sisäänheng­ityksellä ja laskea kyynärpään oikean polven ulkosyrjäl­le uloshengit­yksellä. Käsivarsi on pystysuora­ssa ja kämmen osoittaa oikealle. Varmista, että selkäranka on pystysuora­ssa, ja vedä lapaluita alas. Hengitä sisään painaessas­i istuinluit­a ja sormenpäit­ä lattiaan venyttääks­esi selkäranka­asi ylöspäin. Hengitä ulos kiertäessä­si kehoa oikealle. Venytä selkäranka­a hieman pidemmäksi jokaisella sisäänheng­ityksellä ja kierrä hieman pidemmälle oikealle jokaisella uloshengit­yksellä.

l Käännä pääsi ja katso oikean olan yli. Hengitä syvälle vatsaan vielä viisi kertaa. Palaa alkuasento­on sisäänheng­ityksellä. Toista harjoitus vastakkais­ella puolella.

 ??  ?? Jos toinen istuinluu nousee alustasta tai selkä pyöristyy, voit asettaa allesi taitellun huovan. HYÖDYT ✦ Lievittää selän jännityksi­ä Stimuloi hermostoa selän ympärillä ✦ Venyttää rintakehää ✦ Lievittää lantion jäykkyyttä✦
Jos toinen istuinluu nousee alustasta tai selkä pyöristyy, voit asettaa allesi taitellun huovan. HYÖDYT ✦ Lievittää selän jännityksi­ä Stimuloi hermostoa selän ympärillä ✦ Venyttää rintakehää ✦ Lievittää lantion jäykkyyttä✦

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland