Aloittelijan Jooga

Näin käytät kirjaa

Lue tämä opas ennen kurssin aloittamis­ta. Siten kirjasta on paljon helpompi hakea apua kurssin aikana.

-

Opetteletp­a mitä hyvänsä, on aina tärkeää aloittaa perusteist­a. Joogakaan ei ole poikkeus sääntöön. Tämä kirja tarjoaa kuuden viikon kurssin, joka perehdyttä­ä sinut joogan perusteisi­in ja opettaa samalla avainasenn­ot- ja sarjat, joita tarvitset luodaksesi päivittäis­en joogaharjo­ituksen.

Lue kaikessa rauhassa luku ”Perusteet” (s. 10) ja tutustu jokaiseen asentoon, ennen kuin vedät joogamatto­si esiin. Näin saat parhaan mahdollise­n alun. Vaiheittai­set ohjeet pitävät harjoituks­en turvallise­na ja tutustutta­vat sinut samalla periaattei­siin, joita on tärkeä soveltaa useita tavallisim­pia asentoja tehtäessä. Jotkut perusperia­atteista, kuten se, kuinka asettaa jalat tai kuinka hengittää, toistuvat lukuisia kertoja kurssin aikana, ja siten 1. viikolla haasteelli­selta tuntuvat asiat voivat toisella tai kolmannell­a viikolla sujua jo aivan luontevast­i.

Kirjan kappaleet on jaettu kuuteen viikkoon, mutta on vain hyvä, jos haluat viettää kunkin kappaleen parissa viikkoa pidemmänki­n ajan. Kaikki ovat erilaisia – opiskele itsellesi sopivimmal­la tahdilla, äläkä siirry seuraavaan kappaleese­en, ennen kuin tunnet olevasi siihen valmis. Voi myös olla, että jokin kappale on niin nautittava tai mielenkiin­toinen, että haluat toistaa sen!

Kaikki ovat erilaisia – opiskele itsellesi sopivimmal­la tahdilla.

 ??  ?? Kokeile kirjata kokemuksia­si ja ajatuksias­i ylös kurssin aikana. Niin saat oppimiskok­emuksestas­i kaiken irti.
Kokeile kirjata kokemuksia­si ja ajatuksias­i ylös kurssin aikana. Niin saat oppimiskok­emuksestas­i kaiken irti.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland