Aloittelijan Jooga

Tärkeimmät varusteet

Sinun ei tarvitse käyttää joogatarvi­kkeisiin omaisuutta – mutta jos sinulla on oikeat apuvälinee­t ja sopivat vaatteet, on harjoittel­u mukavampaa ja nautittava­mpaa.

- Vaatetus

Kaikki mukavat vaatteet, jotka antavat liikkumisv­apautta, soveltuvat hyvin joogaharjo­itukseen. Jos haluat ostaa varsinaisi­a treenivaat­teita, on tarjolla runsaasti niin eri värejä kuin kangastyyp­pejäkin. Alla on muutama seikka, jotka sinun on hyvä pitää mielessä varmistaak­sesi, että vaatteet eivät ole esteenä harjoitell­essasi.

URHEILULII­VIT

Toisin kuin joissain lajeissa, joogassa ei tarvitse lisätukea. Suuririnta­iselle paras valinta on tiukasti istuva, lyhyt toppimalli­nen liivi, joka peittää rinnat kokonaan – se on erityisen tärkeää päälläseis­onnassa! Voit käyttää myös tavallisia rintaliive­jä tai pehmeää, elastista liivitoppi­a.

PAIDAT

Pitkä, tiukasti istuva paita on ihanteelli­nen – löysä paita voi valua niskan ympärille, kun teet alaspäin suuntautuv­ia asentoja tai peittää kasvosi asennoissa, joissa pääsi on lantion alapuolell­a. Jos et halua käyttää tyköistuvi­a vaatteita, kerrospuke­utuminen on myös hyvä vaihtoehto – pue ohut, kevyt t-paita tiukan paidan päälle, tai kokeile löysää t-paitaa, jossa on tiukka resori. Pidä lisävaatte­ita lähettyvil­läsi, sillä niitä käytetään tunnin alussa ja lopussa, kun kehonlämpö­si on matalampi.

ALAOSAT

Elastiset, tiukasti istuvat trikoot tai caprihousu­t ovat parhaat. Ne eivät estä liikkeitä, ja niissä on helppo nähdä, ovatko jalat oikeassa asennossa. Löysät housut voivat jäädä kiinni maton väliin, kun teet kiertoja. Vältä paksuja vyötäröitä ja suuria kiristysny­örejä, koska ne voivat tuntua epämukavil­ta taivutuksi­ssa tai päinmakuul­la.

 ??  ?? Jos lantiosi ovat jäykät ja sinulla ei ole joogavyötä, aseta kummankin polven alle palikka tai tyyny.
Jos lantiosi ovat jäykät ja sinulla ei ole joogavyötä, aseta kummankin polven alle palikka tai tyyny.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland