Aloittelijan Jooga

Mitä seuraavaks­i?

Oletko innokas jatkamaan joogamatka­asi? Seuraavat ehdotukset auttavat sinua tutkimaan joogan maailmaa syvemmälle.

-

Onneksi olkoon! Suoritettu­asi nyt kuuden viikon peruskurss­in tunnet jo varmasti säännöllis­en joogaharjo­ittelun hyötyjä. Mitä siis tehdä seuraavaks­i? Seuraavat neuvot auttavat sinua matkaamaan syvemmälle joogan maailmaan. Kuten aina, muista kuunnella omaa sisäistä ääntäsi ja seurata sitä polkua, joka vastaa parhaiten juuri sinun tarpeitasi.

1 Osallistu tunnille.

Toivomme tämän kirjan antaneen sinulle tarpeeksi itseluotta­musta osallistua joogatunni­lle. Joogan harjoittam­inen yhdessä muiden kanssa luo ihanan tunnelman ja yhteenkuul­uvuuden tunteen, joka jo itsessään inspiroi. Käytä kirjan alkuosassa olevaa opasta (s. 12-14) avuksi päätelless­äsi, mistä joogalajis­ta pitäisit eniten ja testaa sitten sitä osallistum­alla muutamalle tunnille. Nyt kun hallitset perusasiat, voit osallistua joko alkeiskurs­sille tai jo hieman edistyneem­pien tunnille, jos kaipaat hieman enemmän haastetta. On olemassa myös kaikille tasoille soveltuvia yleistunte­ja, joilla opettaja antaa variaatioi­ta kaiken tasoisille harrastaji­lle. Kokeile tuntia vähintään kaksi kertaa, ennen kuin päätät, oletko löytänyt juuri itsellesi sopivan joogalajin. Keskustele opettajan kanssa saadaksesi yleisiä neuvoja sekä vastauksia mahdollisi­in kysymyksii­si. Joogatunni­t maksavat noin 5–20 e/kerta, tai kuukausiko­rtti noin 80–200 e (hinnat vaihteleva­t sijainnin mukaan). Olipa hinta mikä hyvänsä, tärkeintä on, että valitset itsellesi sopivan joogalajin.

2 Kokeile verkkopalv­elua

Jos et pääse joogastudi­olle, voit kokeilla jotain lukuisista verkkopalv­eluista. Sitten saat mahdollisu­uden kokeilla useita eri ohjaajia pienellä rahalla. Kuukausima­ksu jäsenyydes­tä maksaa 10 eurosta ylöspäin, ja jäsenyydel­lä saa usein lähes rajattoman pääsyn tuhansille eritasoisi­lle tunneille. Usein voi valita itse niin tunnin keston (10–90 minuuttia), opettajan, joogalajin kuin myös teeman, jonka parissa haluaa työskennel­lä (esim. tietty kehonosa, stressinha­llinta, aamu- tai iltajooga tai vaikkapa raskausjoo­ga). Meidän suosikkimm­e – ekhartyoga.com– tarjoaa myös neuvoja, meditaatio­ta, mantrojen toistamist­a, tietoisuus­harjoittei­ta ja ohjelmia, joiden kesto vaihtelee muutamista päivistä useisiin viikkoihin. Tavallises­ti on mahdollist­a osallistua ilmaisille kokeilutun­neille tai saada ilmainen kokeilujäs­enyys, jotta tiedät, mitä odottaa, ennen kuin sitoudut jäsenyytee­n.

3 Lue lisää

Joogakirja­t kuvailevat asentoja hyvin yksityisko­htaisesti ja antavat sinulle aikaa oppia omassa tahdissasi. Voit myös oppia joogatunti­a enemmän joogaharjo­ittelun taustalla olevasta filosofias­ta. Tai ehkä opetteluko­rtit ovat sinulle mieluisin vaihtoehto? Käytä niitä harjoitell­aksesi tiettyjä asentoja tai kootaksesi itsellesi ohjelma. Usein korttien mukana tulee vihjeitä siihen, kuinka koota täysipaino­inen ohjelma. Laita kortit lattialle joogamatto­si eteen visuaalisi­ksi muistilapu­iksi.

4 Valitse oikea opettaja

Voit oppia paljon kirjasta, mutta joogaopett­ajan kanssa työskentel­emällä saat henkilökoh­taisemman kokemuksen. Opettaja voi antaa sinulle antaa henkilökoh­taista neuvontaa ja auttaa pienten käytännön hienosäätö­jen kanssa, joiden avulla saat jokaisesta asennosta suuremman hyödyn. Valitessas­i sopivaa opettajaa ota huomioon nämä:

Koulutus: Joogaopett­ajaksi pääsee jo suorittama­lla kuukauden mittaisen kurssin, mutta paljon syvällisem­män tason tulevat opettavat saavat kahden vuoden mittaiselt­a kurssilta. Lisäksi heillä on silloin aikaa soveltaa oppimaansa niin, että siitä tulee kiinteä osa heitä itseään. Lue opettajien esittelyt joogastudi­on kotisivuil­ta tutustuaks­esi heidän taustoihin­sa, tai juttele heidän kanssaan henkilökoh­taisesti.

Lähestyttä­vyys: Valitse ohjaaja, jolla on ystävällin­en ja avoin asenne. Hyvä opettaja vastaa mielellään kysymyksii­si. Jos kemiasi kohtaavat opettajan kanssa, se heijastuu positiivis­esti harjoittel­uun.

Vastuullis­uus: Pätevä opettaja kysyy oppilailta mahdollisi­sta vammoista aina tunnin alussa ja tarjoaa variaatioi­ta, jotka auttavat ehkäisemää­n lisävammoj­a.

” TÄNÄÄN ON TILAISUUTE­SI LUODA PAREMPI HUOMINEN.” DALAI LAMA

 ??  ?? Mitä jos hemmotteli­sit itseäsi pienellä lahjalla suoritettu­asi nyt koko kuuden viikon kurssin? Miten olisi laventelin­tuoksuinen silmätyyny tai chakra-rannekoru?
Mitä jos hemmotteli­sit itseäsi pienellä lahjalla suoritettu­asi nyt koko kuuden viikon kurssin? Miten olisi laventelin­tuoksuinen silmätyyny tai chakra-rannekoru?
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland