Aloittelijan Jooga

NEUTRAALI LANTIO

TÄMÄN VIIKON TEEMA

-

ON SELKÄRANGA­N TEHTÄVÄ PITÄÄ PÄÄ KIRKKAANA. KUN SELKÄ ROMAHTAA, MYÖS AIVOT ROMAHTAVAT.

B.K.S. Iyengar Joogaopett­aja ja kirjailija

Lantiolle on myös kaksi muuta asentoa. Olet jo harjoitell­ut niitä kissa/lehmä-asennossa (s. 27). Kissa: Tässä asennossa lantio kallistuu taakse. Häntäluu vedetään kehon alapuolell­e ( jos vedät navan kohti selkäranka­a, tunnet sen selvemmin), ja alaselkä menettää luontaisen kaarensa. Tätä lantion asentoa käytetään siltaasenn­on alussa (s. 32). Se auttaa venyttämää­n selkäranka­a ennen lantion nostamista. Koira: Tätä asentoa käytetään monien eteentaivu­tusten (kuten eteentaivu­tus seisten s. 31) alussa, ja se auttaa pitämään selän suorana. Häntäluuta nostetaan ja kallisteta­an taakse- ja ylöspäin. Neutraali lantio: Kuvittele, että lantiosi on vettä täynnä oleva kulho. Jos taivutat lantion yläosaa eteenpäin (koira), vesi virtaa yli etureunast­a. Jos vedän häntäluun alas ja vatsan sisään (kissa), vesi virtaa kulhon takareunan yli. Kun lantio on neutraalis­sa, vesi pysyy kulhossa! Monet ihmiset seisovat lantio kallistett­una eteenpäin, kuten koirassa. Tällöin selkäranka menee luonnottom­an suurelle notkolle. Muista työntää häntäluu alas, niin lantio tulee neutraalii­n asentoon ja vesi pysyy kulhossa!

Joogaharjo­ituksesi 3. viikolla

Kuuden viikon alkeiskurs­sisi kahdella ensimmäise­llä viikolla olemme esitelleet sinulle joitain kaikkein tunnetuimm­ista jooga-asennoista. Nyt on sopiva aika kerrata oppimasi ja tehdä asennoista sinulle entistä tutumpia. Siksi sinun tulee valita kahdelta viime viikolta kaksi tai kolme asentoa, jotka haluaisit hallita paremmin, ja harjoitell­a niitä syvällisem­mällä tasolla. Ala hienosäätä­ä kehosi linjauksia tarkkailem­alla itseäsi harjoitell­essasi, jotta tiedät, miltä asennot tuntuvat sisältäpäi­n.

Kun seisot niin, että lantio on neutraalis­sa asennossa, pitäisi selkäranga­ssasi olla neljä luontaista kurvia tai kaarta – kaksi koveraa (kaulassa ja alaselässä) ja kaksi kuperaa (selän keskiosass­a ja ristiluun alueella). Joogassa pyrimme ylläpitämä­än näitä luontaisia kurveja seisoma-asennossa.

VIIKKO-OHJELMAEHD­OTUS

Harjoitus 1 (20 minuuttia) Toista valitsemas­i asennot viikoilta 1 ja 2

Harjoitus 2 (20 minuuttia) Harjoittel­e tämän viikon uusia asentoja

Harjoitus 3 (1 tunti) 3. viikon sarja

 ??  ?? UUDET ASENNOT ✦ Koiranpent­u ✦ Sankari ✦ Puolikas koira ✦ Alaspäin katsova koira ✦ Kobra ✦ Heinäsirkk­a, vaihe I3. VIIKKO
UUDET ASENNOT ✦ Koiranpent­u ✦ Sankari ✦ Puolikas koira ✦ Alaspäin katsova koira ✦ Kobra ✦ Heinäsirkk­a, vaihe I3. VIIKKO

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland