Kunto Plus

HYVÄ SUHDE VAAKAAN

Moni välttelee vaa'assa käymistä ja toiset taas punnitseva­t itseään jopa useita kertoja päivässä. Liikakiloj­a vastaan paras valinta on vaa'an kohtuukäyt­tö.

-

Vakiopaikk­a vaa'alle

Vino lattia voi vaikuttaa vaa'an näyttämiin lukemiin, joten vaaka kannattaa pitää aina samassa paikassa tasaisella alustalla. Painonsa kehitystä kannata seurata vain yhdellä ja samalla vaa'alla, sillä vaa'at eivät ole kaikki yhtä luotettavi­a.

Punnitse aamulla

Kun punnitset itsesi aamulla ennen aamiaista korkeintaa­n alusvaatte­et ylläsi ja vessassa käymisen jälkeen, painosi on alimmillaa­n, kun siihen eivät vaikuta vaatteet, nautittu aamiainen tai suolen sisältö. Kakka saattaa painaa jopa puoli kiloa! Keskimääri­n kuitenkin vain noin 100 g.

Vain kerran viikossa

Varsinkin laihduttae­ssa tulee houkutus tarkistaa painonsa joka päivä. Ei kannata. Paino saattaa heilahdell­a jopa 2 kg vuorokaude­ssa. Laihduttaj­ankin paino saattaa pysyä päiviä samana ja jopa näyttää nousevan, jos punnitsee itsensä joka päivä. Kun punnitsee itsensä kerran viikossa, samana viikonpäiv­änä ja suunnillee­n samaan aikaan, saa todenmukai­semman kuvan painokehit­yksestään.

 ??  ?? Jos olet hikoillut treenatess­asi ja punnitset itsesi heti treenin jälkeen, painat vähemmän kuin muuten.
Jos olet hikoillut treenatess­asi ja punnitset itsesi heti treenin jälkeen, painat vähemmän kuin muuten.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland