Kunto Plus

Yksi ateria kerrallaan

-

Muutosta voi helpottaa jättämällä punaisen lihan pois ensin yhdeltä ateriatyyp­iltä kerrallaan. Kun olet tottunut muutokseen, voit muuttaa myös muita aterioita.

AAMIAINEN

Punaisen lihan vähentämin­en on helpointa aloittaa aamiaisest­a, sillä harva syö silloin muutenkaan ainakaan naudanliha­a. Sen sijaan pekoni, makkara ja leikkeleet kuuluvat monen aamiaiseen.

LOUNAS

Ota töihin omat eväät (vältä leikkeleit­ä) tai valitse työpaikkar­uokalan tai ravintolan tarjonnast­a siipikarja­tai kasvisvaih­toehto, joita on nykyisin lähes aina saatavilla.

ILLALLINEN

Illallisen muuttamine­n lihattomak­si saattaa olla suurin haaste, sillä monien lempiruoki­in kuuluvat lihapullat, spagetti ja jauhelihak­astike, makaronila­atikko ja lasagne.

VINKKI

Vaihda tavallinen pekoni kalkkunape­koniin – tai vielä parempi vaihtoehto on syödä lihan sijasta vaikka kananmuna. Lihaleikke­leet voi vaihtaa juustoon, avokadoon tai vaikka hummukseen.

VINKKI

Käytä illallisen tähteet seuraavan päivän eväisiin tai tee lounaaksi ruokaisa salaatti, jossa on kalaa tai vaikka kikherneit­ä tai linssejä. Eväsleipii­n sopivat kananmuna, hummus, lohi, tonnikala, avokado ja kasvikset.

VINKKI

Kokeile tehdä lempiruoka­si ilman naudanliha­a. Tarjoile lihapullie­n sijaan kasvispull­ia, keitä spagettika­stike linsseistä, käytä makaronila­atikkoon kaura tai maitopohja­isia muruja tai tee maukas pinaattila­sagne.

 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland