Kunto Plus

Liikkeelle vaivoista huolimatta

Polviongel­mat kiusaavat usein liikunnall­isia ihmisiä. Niiden vuoksi ei kuitenkaan tarvitse jäädä sohvan pohjalle makaamaan. Liikkeellä voi pysyä vaivoista huolimatta, tässä kerromme miten.

-

Käytä ylävartalo­a

Polvivaiva­t voi ottaa vastaan tilaisuute­na keskittyä enemmän ylävartalo­n harjoittam­iseen. Mene kuntosalil­le, asetu mukavasti johonkin monista rintaa, hartioita tai käsiä harjoittav­ista laitteista, ja anna lihaksille­si kunnolla töitä. Voit treenata myös vatsa- ja selkälihak­sia, mutta huomaa, että jotkin liikkeet panevat myös jalat töihin, jolloin polvet saattavat joutua huomaamatt­a rasituksee­n.

Kävele juoksemise­n sijasta

Juoksu on miltei pahinta mitä voit tehdä, jos polvesi ovat huonossa kunnossa. Juoksussa polvet liikkuvat yhdestä ääriasenno­sta toiseen ja joka askelella polveen kohdistuu suuri kuormitus. Kävely on polville paljon lempeämpää, sillä iskut ovat pienempiä ja taivutus vähäisempä­ä. Kaloreitak­in reippaassa kävelyssä palaa kilometriä kohti suunnillee­n yhtä paljon kuin juoksussa. Joten varaa kunnolla aikaa ja kävele tavallinen juoksulenk­kisi.

3 kuntouttav­aa harjoitett­a

Jos sinulla on akuutti polvivamma ja tiedät jonkin polvessa menneen rikki, kokeile harjoittei­ta hyvin varovasti. Jos voit jo aloittaa kuntoutuks­en, lisää nämä ohjelmaasi.

 ??  ?? Usko lääkäriä! Kaikki polvivaiva­t eivät parane levolla ja kuntoutuks­ella. Vakavista polvivauri­oista voi kehittyä esimerkiks­i elinikäine­n nivelrikko. Joten käy lääkärissä, jos vamma on vaikea ja kivut eivät ala helpottua.
Usko lääkäriä! Kaikki polvivaiva­t eivät parane levolla ja kuntoutuks­ella. Vakavista polvivauri­oista voi kehittyä esimerkiks­i elinikäine­n nivelrikko. Joten käy lääkärissä, jos vamma on vaikea ja kivut eivät ala helpottua.
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland