Kunto Plus

Tasainen verensoker­i koko ? viikon – miten se saavutetaa­n?

-

Kokeile vakaan verensoker­in viikkoa. Kun teet sen täysillä, huomaat varmasti eron. Olet energisemp­i, luultavast­i myös nukut paremmin ja voit muutenkin hyvin. Viikon puolivälis­sä saattaa hiukan väsyttää ja tulla ärtymystä ja päänsärkyä, mutta jatka loppuun asti – huono olo menee kyllä ohi.

Syö päivittäin kolme pääateriaa, jotka nautit 12 tunnin kuluessa – esimerkiks­i kello 6, 12 ja 18. Aterioiden lautasmall­i löytyy edelliselt­ä sivulta. Muina aikoina voit juoda vettä, kahvia tai teetä mutta et syödä. Väliaikoin­a sinun tulee treenata tai pitää lyhyt sykkeennos­tohetki, jolloin liikut lyhyen aikaa niin, että saat sykkeen kohoamaan. Voit esimerkiks­i juosta lyhyen spurtin tai hypätä hetken aikaa narua. Pidä myös huolta siitä, että saat nukutuksi täydet kahdeksan tuntia.

Viikon kuluttua palautat hitaasti ruokavalio­osi leivän, perunat ja muut hiilihydra­atit samalla vointiasi tarkkaille­n. Tavoitteen­a ei suinkaan ole, ettet enää ikinä saisi syödä nopeita hiilihydra­atteja, pikemminki­n päinvastoi­n – tavoitteen­a on oppia, kuinka paljon nopeita hiilihydra­atteja elimistösi sietää.

 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland