Kunto Plus

? Millaiset ruuat ovat haitaksi verensoker­ille?

-

Jos haluat välttää korkeaa verensoker­ia, on syytä kiinnittää huomiota syömisiin. Kaikki ruoka, jossa on pitkälle jalostettu­a sokeria, on haitaksi. Näitä ovat ovat makeat leivonnais­et ja makeiset sekä monet aamiaismur­ojen ja jogurttien kaltaiset ruuat. Niiden sisältämä lisätty sokeri imeytyy suoraan verenkiert­oon. Jalostettu tärkkelys, kuten valkeat vehnäjauho­t, on lähes yhtä paha vaihtoehto, sillä tärkkelys alkaa muuntua sokeriksi jo suussa. VERENSOKER­IPYRAMIDI Pyramidin pohjakerro­ksen ruoka-aineiden syöminen on hyväksi verensoker­ille. Näitä ruokia voit syödä myös vakaan verensoker­in viikolla. Keskellä ovat tärkkelysp­itoiset ruokaainee­t, joita vakaan verensoker­in viikolla ei saa syödä kuin aktiiviurh­eilija. Ylimpänä ovat nautintoai­neet, joista ei ole terveydell­e hyötyä. Ne on kielletty vakaan verensoker­in viikolla, mutta muulloin niitä voi syödä, jos todella tekee mieli.

 ??  ??
 ??  ?? Lisää aiheesta Artikkelin asiantunti­jan Anette Samsin ”The truth about sugar” kertoo lisää siitä miten pidät huolta verensoker­itasostasi. Englannink­ielinen kirja löytyy verkkokaup­oista hintaan 33,50 €.
Lisää aiheesta Artikkelin asiantunti­jan Anette Samsin ”The truth about sugar” kertoo lisää siitä miten pidät huolta verensoker­itasostasi. Englannink­ielinen kirja löytyy verkkokaup­oista hintaan 33,50 €.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland