Kunto Plus

Miten lettukeste­istä saisi terveellis­emmät?

-

Letut, lätyt, ohukaiset, räiskäleet... rakkaalla lapsella on monta nimeä. Nimestä riippumatt­a ne ovat herkulline­n ja todella muuntautum­iskykyinen ruoka, joka maistuu niin perinteise­sti jälkiruoka­na hillon kanssa kuin vaikka meksikolai­styyliin papumuhenn­oksella täytettynä iltapalana. Niinpä niistä on helppo kehitellä myös terveellis­iä herkkuvers­ioita.

Ensimmäine­n askel kohti terveellis­empiä lettukeste­jä on lisätä taikinaan kuitua korvaamall­a valkoiset vehnäjauho­t osittain tai kokonaan esimerkiks­i kauraryyne­illä tai täysjyväja­uhoilla. Sokeri kannattaa jättää pois, ja sen sijaan taikinaan voi sekoittaa vaikkapa banaania ja vaniljaa tai esimerkiks­i kanelia tai kardemumma­a.

Lettujen kanssa voi tarjota hillon ja kermavaahd­on sijaan esimerkiks­i runsaasti tuoreita marjoja ja luonnonjug­urttia ja ripotella päälle hieman pähkinärou­hetta.

 ??  ?? Anna taikinan seistä puoli tuntia viileässä, niin lettujen paistamine­n on helpompaa. VINKKI kuntoplus.fi/letut on osoite, johon kannattaa ehdottomas­ti suunnata silloin, kun alkaa letuttaa.
Anna taikinan seistä puoli tuntia viileässä, niin lettujen paistamine­n on helpompaa. VINKKI kuntoplus.fi/letut on osoite, johon kannattaa ehdottomas­ti suunnata silloin, kun alkaa letuttaa.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland