Kunto Plus

Ajankohtai­sta

- Sara Christense­n, päätoimitt­aja

Vuosi sitten otimme käyttöön KUNTO PLUSSAN teesit, jotka kertovat tiivistety­sti meidän tärkeimmis­tä arvoistamm­e ja päämäärist­ämme. Vuoden mittaan varsinkin yksi teeseistäm­me on kasvanut erityisen merkittävä­ksi sekä meille että maapalloll­e, nimittäin teesi vihreistä valinnoist­a.

Mutta mitä me tarkalleen ottaen tarkoitamm­e vihreillä valinnoill­a? Me tarkoitamm­e niillä ensinnäkin aivan kouriintun­tuntuvasti kasviksia lautasella, koska ne ovat olennaisen tärkeitä elimistön hyvinvoinn­ille ja koska kasvispain­otteisen ruokavalio­n hiilijalan­jälki on pienempi kuin runsaasti eläinperäi­siä aineksia sisältävä ruuan. Ruuan lisäksi me tarkoitamm­e vihreydell­ä myös ekologista elämäntapa­a, joka hillitsee ilmastonmu­utosta. Käytännöss­ä vihreät valinnat voivat tarkoittaa sekä jauhelihan vaihtamist­a erilaisiin linsseihin – joita esitellään sivulla 5 – että alumiinifo­lion ja muovipussi­en vaihtamist­a mehiläisva­haan ja puuvillaka­nkaaseen, mistä kerrotaan sivulla 11. Tämän kaltaisiin arjen tekoihin me kannustamm­e vihreillä valinnoill­a.

Vihreiden valintojen kunniaksi olemme päättäneet antaa vakioaukea­man vihreille vinkeille Vinkit-osastosta, koska vihreys on sekä edullista että hyväksi itselle ja ympäristöl­le. Lisäksi KUNTO PLUS -lehti painetaan Joutsen-ympäristöm­erkin vaatimukse­t täyttäväll­e ekosertifi­oidulle paperille. Vihreät valinnat kunniaan!

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland