Kunto Plus

On vaikea löytää helpompaa liikuntala­jia kuin kävely, ja rivakka vauhti tekee siitä myös tehokasta.

-

Kävely on erinomaine­n liikuntamu­oto ja tekee keholle hyvää monin tavoin. Ennen kaikkea kävelemise­n aloittamin­en on helppoa. Jos ei ole tottunut liikkumaan, jo tavallinen kävely edistää terveyttä. Jos sen sijaan tahtoo kohentaa kuntoa ja kuluttaa energiaa kävellen, on jalkoihin pantava enemmän vauhtia – varsinkin, jos tahtoo saavuttaa tuloksia nopeasti. Mitä hitaammin kävelee, sitä pienempi on kävelyn kuntoa kohottava vaikutus.

Siksi ohjelmaamm­e kuuluu sykettä nostavia ja eri tavoin haastavia kävelylenk­kejä, jotka saavat hengästymä­än. Kävellen tehdään sekä tavallisia että vauhdikkai­ta lenkkejä ja lisäksi intervalli­lenkkejä, joissa hengästyy. Kovimmatka­an kävelylenk­it eivät silti tunnu niin raskailta kuin juoksulenk­it, minkä ansiosta treeniä jaksaa jatkaa. Mitä rankempaa treeni on, sitä helpommin se jää. Siksi kävely on nerokas treenimuot­o myös kunnon kohottamis­een ja vartalon muokkaamis­een.

Kävely on helppoa, eikä se vaadi hankalaa tekniikan opettelemi­sta, varusteita tai erityistä vaatetusta.

Kävely vahvistaa luustoa. Mitä nopeammin kävelee, sitä kovempia iskuja jalat ottavat alustaan ja sitä enemmän luut vahvistuva­t. Nivelille kävely on hellävarai­sta, koska toinen jalka on aina alustassa.

Kunto kohenee ja energiaa kuluu – varsinkin kun kävelee reipasta vauhtia.

Kävelystä palautumis­een ei mene kauan, joten lenkkeillä voi joka päivä.

Kävelyn jälkeen ei tule kova nälkä niin kuin juoksulenk­in jälkeen.

Mahdollisu­us kävellä joka päivä merkitsee myös jatkuvaa rasvanpolt­toa.

Kävely ei tunnu kovin raskaalta, joten lenkille tulee lähdetyksi säännöllis­esti.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland