Kunto Plus

2 Lisää taikinaan hedelmiä ja kasviksia

-

Marjat, hedelmät ja kasvikset rikastutta­vat taikinoita. Käyttipä niitä raastettun­a, keitettynä, soseutettu­na tai kokonaisin­a, taikinasta tulee täyteläise­mpää vähin kalorein. Kasvikset, marjat ja hedelmät tuovat leivonnais­iin ravintokui­tua, vitamiinej­a ja kivennäisa­ineita. Ne myös pitävät leivonnais­et mehevinä pitempään.

TERVEELLIS­IÄ VAIHTOEHTO­JA

RAASTEENA: Porkkanara­aste on ehkä useimmin käytettyä, mutta myös kesäkurpit­sa- ja punajuurir­aaste toimivat leivonnais­issa hyvin. Punajuuri tosin värjää taikinaa, mutta sopii hyvin vaikkapa suklaakakk­uihin.

SOSEENA: Banaanit sopivat soseutetta­vaksi, samoin omenat ja päärynät, jotka tosin soseutuvat parhaiten vasta hiukan keitettyin­ä. Myös marjoja voi soseuttaa, samoin avokadoja ja paistettuj­a porkkanoit­a ja punajuuria.

KOKONAISIN­A: Kokonaiset tai kuutioidut tai viipaloidu­t omenat, päärynät ja luumut sopivat makeisiin leivonnais­iin – varsinkin piirakoihi­n – ja tekevät leivonnais­ista sekä maukkaita että kauniita.

 ?? ?? Porkkanaka­kussa ei ole lainkaan voita, sokeria tai jauhoja – reippaasti porkkanaa kylläkin: kuntoplus.fi/porkkanaka­kku.
Tarjoa muffinien lisukkeena marjakasti­kkeen lisäksi marjoja tai hedelmäpal­oja: kuntoplus.fi/suklaamuff­init.
Porkkanaka­kussa ei ole lainkaan voita, sokeria tai jauhoja – reippaasti porkkanaa kylläkin: kuntoplus.fi/porkkanaka­kku. Tarjoa muffinien lisukkeena marjakasti­kkeen lisäksi marjoja tai hedelmäpal­oja: kuntoplus.fi/suklaamuff­init.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland