Kunto Plus

Into säilyy koko talven

-

On selvää, että suloisena kesäaamuna on kepeämpää lähteä lenkille kuin synkkänä marraskuis­ena räntäiltan­a. Lenkkeilyä ei siis voi jättää pelkän inspiraati­on varaan, vaan tarvitaan myös tahtoa. Mieti, mikä sinua juoksemise­ssa ilahduttaa ja millä saisit houkuteltu­a itsesi ulos. Olisiko seuraavist­a ideoista apua:

1. Lupaa itsellesi, että tänään on vuorossa aivan lyhyt hölkkätaht­inen kierros. Kunhan olet päässyt ulos ja saanut jalat lämpimiksi, saatat huomata, että juoksuhalu­ja riittää muutamalle lisäkilome­trille.

2. Pane juoksuvaat­teet hetkeksi lämpöpatte­rille, ennen kuin lähdet lenkille. Pysyt lämpimämpä­nä ensimmäise­t kilometrit, ja sitten oman kehosi lämpötalou­s hoitaakin jo lopun.

3. Etsi esimerkiks­i netistä omien tarpeittes­i ja tavoitteit­tesi mukainen talvijuoks­uohjelma. Kun ohjelma kertoo, että tänään on lenkki, et joudu miettimään, huvittaako lähteä vai ei.

VINKKI

Ohjeen keitto riittää alkuruoaks­i 6–8 hengelle.

VINKKI

Kätke keittoon edellispäi­vän kasvisjämä­t. Jos vaihdat broilerin katkarapui­hin, lisää ne lopuksi vain lämpiämään.

VINKKI

Liian laihan keiton voi suurustaa maissitärk­kelyksellä.

VINKKI

Lohen ja ruiskruton­git voi korvata omenakuuti­oilla ja paahdetuil­la kurpitsans­iemenillä.

 ?? ?? Kermainen peruna-purjokukka­kaalikeitt­o
Kermainen peruna-purjokukka­kaalikeitt­o
 ?? ?? Taio ruokiin väriä ja voimaa kasviksill­a ja mausteilla. Keltainen kookos-kanakeitto
Taio ruokiin väriä ja voimaa kasviksill­a ja mausteilla. Keltainen kookos-kanakeitto
 ?? ?? Nokare ranskanker­maa antaa keittoon mukavasti suussa tuntuvan kylmän ja lämpimän kontrastin. Samettinen tomaattike­itto
Nokare ranskanker­maa antaa keittoon mukavasti suussa tuntuvan kylmän ja lämpimän kontrastin. Samettinen tomaattike­itto
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland