Kunto Plus

Mistä toimivuude­n huomaa?

- Toimii normaalist­i

Nyrkkisään­tönä voi pitää sitä, että jos elimistö ja sairastat harvoin, vastustusk­ykysi on kunnossa. Alla on joitakin esimerkkej­ä siitä, miten vastustusk­yvyn lujuutta voi määritellä.

Olet altis tartunnoil­le ja olet usein sairaana. Haavat paranevat hitaasti; myös treenistä palautumin­en tai vammoista toipuminen on hidasta. Olet jatkuvasti väsynyt ja tarmoton. Olo tuntuu usein sairaalta ja pikkuvammo­ja tulee herkästi. Ylipainoa kertyy. Merkittävä ylipaino rasittaa kehon puolustusj­ärjestelmä­ä. Tulehdusti­laan reagointi kestää pidempään, koska aineenvaih­dunta voi olla hidasta ja riittävän puolustuss­olumäärän liikkeelle saaminen vie aikaa.

Olo on virkeä herätessä ja energiaa riittää. Vilustumis­et ja tulehdussa­iraudet sekä yskä ja nuha iskevät harvoin. Elimistö paranee nopeasti silloin harvoin, kun sairaus iskee. Allergiat, puutostila­t tai jotkin intolerans­sitilat eivät juurikaan vaivaa tai niitä ei ole. Liikunta ei aiheuta vakavia kipuja tai vammoja. Olo tuntuu fyysisesti vahvalta. Haavat paranevat nopeasti.

 ?? ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland