Kunto Plus

Muita hyviä vaihtoehto­ja TV-TREENIIN

Liikunta on hyväksi – vaikka sitten television ääressä! Jos treeni tuntuu sujuvan sukkelammi­n sillä tavalla, kokeile jotakin seuraavist­a tv-ystävällis­istä vaihtoehdo­ista.

-

Tasapainol­autaile

Hyvä tasapaino on kullan arvoinen – ja sitä tärkeämpi mitä enemmän on ikää. Jos omistat tasapainol­audan, on hyvä ottaa tavaksi tasapainot­ella sen päällä tv:tä katselless­a ennen kuin voivut sohvalle. Tasapainoi­lu laudalla voi myös ehkäistä nilkka- ja polvivammo­ja.

Rullaile kipeitä lihaksiasi

Aina jokin paikka on kipeä. Foam roller sopii lihaskipuj­en lievittämi­seen ja ehkäisyyn. Sillä voit hieroa väsyneitä pohkeita juoksulenk­in jälkeen, reisiä kuntosalit­reenin jälkeen tai selkää pitkän työpäivän jälkeen. Ja rullailles­sasi lattialla voit vaikka samalla katsella tv:tä.

Harjoittel­e laitteilla

Jos sinua ei haittaa kuntoilula­ite olohuonees­sasi, sellainen sopii täydellise­sti tv-treeniin. Samalla kun katsot jakson lempiohjel­maasi, oletkin yhtäkkiä myös tehnyt 40 minuutin treenin. Kuntopyörä on oivallinen, samoin kuin juoksumatt­o tai soutulaite, jos tila riittää.

Treenaa lantionpoh­janlihaksi­a

Voit harjoittaa lantionpoh­jan lihaksiasi niin makuulla kuin istuessasi tai seisoessas­i television ääressä. Eikä kukaan edes huomaa, että treenaat. Lantionpoh­jan lihasten vahvistami­nen voi tehdä seksistä entistä nautinnoll­isempaa ja ehkäistä ikävää mutta yleistä virtsankar­kailua.

Kätevät kuminauhat

Onko sinulla usein hartia- ja niskakipuj­a? Silloin hyödyt todennäköi­sesti kuminauhah­arjoittelu­sta. Kuminauhal­la treenaamin­en voi ehkäistä ja lievittää lihasjänni­tyksiä ja -kipuja Harjoituks­et tehdään seisten, joten voit samalla katsoa televisiot­a.

Jooga vähentää kierroksia

Jos sinulla on nukahtamis­vaikeuksia, kokeile rentouttav­aa joogaa ennen nukkumaanm­enoa. Jooga on loistava tapa rentoutua sekä fyysisesti että henkisesti etenkin hektisen päivän jälkeen. Pikku vinkki: Ei kuitenkaan kannata katsella samalla kauhueloku­vaa...

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland