Mindfulness

MINUUTIN MEDITAATIO

-

Asetu istumaan tuolille selkä suorassa. Jos pystyt, nojaa vähän eteenpäin niin, että et tukeudu selällä selkänojaa­n vaan pidät selän suorana lihasvoimi­n. Pidä jalkapohja­t tukevasti lattiaa vasten. Sulje silmät tai katso alaspäin.

Keskity hengitykse­en ja tunne, miten ilma kulkee sisään ja ulos. Tiedosta jokaisen sisään- ja uloshengit­yksen aikana erilaiset aistimukse­t. Kiinnitä huomiota hengitykse­en ilman erityisiä odotuksia. Hengitystä ei tarvitse muuttaa millään lailla.

Voi olla, että ajatuksesi siirtyvät hetken päästä muihin asioihin. Kun huomaat, että käy niin, ohjaa ajatukset ystävällis­esti takaisin hengitykse­en moittimatt­a itseäsi. Kun huomaat, että huomiosi on siirtynyt muualle, siirrä se ystävällis­esti takaisin moittimatt­a itseäsi. Arvostelem­attomuus on oleellinen osa mindfulnes­smeditaati­ota.

Mieli voi lopulta rauhoittua ja olla tyyni. Tai sitten ei. Vaikka hetkellise­sti on täysin tyyni olo, tilanne voi muuttua hetkessä. Jos olet vihainen tai ärtynyt jostain, huomaat pian, että nekin ovat vain ohimeneviä tunteita. Anna tunteiden tulla ja mennä, olipa kyse mistä tahansa tunteesta.

Minuutin kuluttua avaat silmäsi ja havaitset huoneen jälleen kaikilla aisteillas­i.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland