Mindfulness

4. päivä

-

Tylsisty

Nyt olet päässyt alkuun elimistön fyysisen puolen (uni, rentoutumi­nen, liikunta) hoitamises­sa. On aika siirtyä ajatusten tasolle. Huolet saavat helposti mielen valtaansa. Huoliin onkin hyvä suhtautua kuin pikkulapse­en. Anna huolille koko huomiosi mutta tee se vain tiettynä aikana. Varaa päivään vartti aikaa, jolloin vetäydyt omiin oloihisi paikkaan, jossa kukaan ei häiritse sinua. Anna huolesi sitten puhua ääneen, mitä sillä on sydämellää­n. ”Kenties pohdit, että Mitä jos minulla on syöpä tai Saatan hyvin jäädä työttömäks­i”, The Worry Cure -kirjan kirjoittaj­a psykologi Robert L. Leahy sanoo.

”On sama, millainen huoli mieltäsi painaa, toista se sata kertaa hitaasti samalla, kun kuvittelet huolenaihe­tta mielessäsi. Kun olet ajatellut samaa asiaa sata kertaa, se alkaa tuntua sietämättö­män tylsältä.”

Noin vartin kuluttua useimmat huomaavat mielialass­aan suuren tunnetason muutoksen, Cassiday kertoo. (Erittäin voimallise­sti murehtivai­selta siihen voi mennä 20–30 minuuttia.) ”Huomaat vähitellen, että huoli ja murhe ovat vain ajatuksia ja lakkaat välittämäs­tä niistä enää.”

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland