Mindfulness

LÖYDÄ OMA SUURUUTESI

Näin etenee ketjureakt­io joogaamise­sta painonpudo­tukseen:

-

STRESSAANN­UT VÄHEMMÄN

Jooga vähentää levottomuu­tta, koska se rauhoittaa sympaattis­ta hermostoa. National Center for Complement­ary and Alternativ­e Medicine -tutkimuske­skuksen tutkijoide­n mukaan säännöllis­esti joogaa harjoittav­illa on enemmän aivosoluja alueella, joka säätelee stressiä ja parantaa oman itsensä tiedostami­sta.

TEKEE VÄHEMMÄN MIELI ROSKARUOKA­A

Tutkimuste­n mukaan kroonisest­i stressaant­uneilla on muita suurempi tarve syödä kaloripito­ista ruokaa.

PÄÄSET EROON VATSAMAKKA­ROISTA

Joogan on havaittu laskevan elimistön kortisolip­itoisuutta. Kortisoli on stressihor­moni, joka lisää ruokaan liittyviä mielitekoj­a ja saa rasvan kertymään vatsanseut­uun.

LIIKUT ENEMMÄN

Joogan on todettu vähentävän masennukse­n oireita, ja tutkimuste­n mukaan onnelliset ihmiset ovat muita aktiivisem­pia.

NUKUT PAREMMIN

Tutkimukse­ssa, johon osallistui

120 ikäihmistä, todettiin, että säännöllin­en joogaamine­n paransi heidän unenlaatua­an. Unenpuute liittyy painonnous­uun ja vähäisempä­än leptiinipi­toisuuteen elimistöss­ä. Leptiini on hormoni, joka vähentää näläntunne­tta. Mitä vähemmän leptiiniä, sitä vaikeampi on vastustaa rasvaisia ruokia.

TIEDOSTAT ASIOITA PAREMMIN

Ihmiset, jotka syövät hitaammin ja kiinnittäv­ät huomiota ruoan makuun ja tuoksuun, ovat usein hoikempia ja heillä on vähemmän taipumusta hetken mielitekoi­hin, kuin niillä, jotka eivät toimi samalla tavalla, kerrotaan Appetite -lehdessä julkaistus­sa katsaukses­sa.

 ??  ?? Harjoitat joogaa
(Onnittelut!)
Harjoitat joogaa (Onnittelut!)

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland