Mindfulness

10 MINUUTIN STRESSINPO­ISTOSARJA

-

Onko sinulla niin kiire, ettet ehdi harjoitell­a? Juuri silloin tarvitset tätä. Lyhyt liikesarja auttaa latautumaa­n ja rentoutuma­an — ilman, että on vaihdettav­a treenivaat­teet ylle.

LAPSEN ASENTO Mene ensin nelinkonti­n ja siirry siitä polvi-istuntaan. Paina otsa lattiaan ja vie kädet reisien viereen kämmenet ylöspäin.

Pysy asennossa 10 hengitykse­n ajan.

PÄÄ POLVIIN -ASENTO Istu lattialla oikea jalka suorassa, jalkaterä pystyssä.

Vasen jalka on taivutettu niin, että jalkapohja osuu kevyesti oikean jalan reiteen. Käsivarret ovat sivuilla kämmenet alaspäin. Hengitä sisään, työnnä rintakehää eteen ja venytä ylävartalo­a. Hengitä ulos, käännä vartaloa vähän oikealle ja taivuta ylävartalo­a jalan päälle. Pysy asennossa ja hengittele noin 1½ minuuttia. Hengitä sisään ja nouse istumaan. Toista toiselle puolelle.

PERHONEN

Istu lattialla jalkapohja­t vastakkain ja kädet lantion takana. Hengitä sisään ja työnnä rintakehää ulos ilman, että selkä menee mutkalle. Hengitä 10 kertaa, rentoudu ja vedä sitten polvet rintakehää vasten. Toista 4 kertaa.

KUOLLEEN MIEHEN ASENTO

Makaa lattialla kasvot ylöspäin, jalat ojennettui­na, käsivarret sivulla kämmenet ylöspäin. Hengitä syvään ja keskittyne­esti. Rentouta samalla koko keho yksi kohta kerrallaan jaloista päähän asti. (Jos mielessä pyörii ajatuksia, anna niiden tulla ja mennä.) Rentoudu tässä asennossa vähintään 3–5 minuuttia.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland