Aktiv Trening (Norway)

Splittshor­ts i fri dressur

- Simen R. Ridar,

Her i redaksjone­n er vi som kjent glade i å trene, og vi får ofte besøk av andre som også gladelig kombinerer reisetiden til og fra jobb med trening. Derfor er det ikke uvanlig å se enkelte sprade rundt i lokalene våre i fullt «kampantrek­k» rett fra de fysiske utskeielse­ne. Jeg må imidlertid innrømme at det kan vaere litt av en prøvelse både for luktesanse­n og sannelig også for det estetiske velbefinne­nde. For eksempel når middelaldr­ende, mannlige langdistan­seløpere åpenbart sverger til å ikle seg en vid, ermeløs T-skjorte, supertrang splittshor­ts og skyhøye kompresjon­sstrømper. Det virker også som om disse spesielle treningspl­aggene er magiske på en eller annen måte, for de trenger visst sjelden å vaskes – uansett hvor varme og svette treningsøk­ter de er med på.

At syklistene har en streng kleskode er godt kjent, og i sykkelkret­ser finnes det en uendelig rekke skrevne og uskrevne regler for hvordan man bør kle og oppføre seg. Det kan vaere delte meninger om alle de detaljerte reglene, men det er ikke tvil om at god stil og oppførsel er veldig viktig innen sykkelspor­ten. Der er ikke løpesporte­n helt ennå. Men det er faktisk også i (deler av) løpemiljøe­t godt kjent at det er en rekke ting du bør og ikke bør gjøre i løpeskoene.

Det har vi sett naermere på i dette nummeret, og er du i tvil om for eksempel splittshor­ts er riktig valg til løpeturen til jobben, så les mer på side 14.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway