Aktiv Trening (Norway)

GJØR SOM VENNENE – FÅ NY MOTIVASJON

-

Sliter du med motivasjon­en til å trene, er hjelpen naer.

SNARVEI TIL UTBYTTE

Det er ingen skam å kopiere andre når det gjelder å finne motivasjon til å trene. Kanskje du har sett en bekjent på Facebook som har begynt med en treningsfo­rm som ser morsom ut, eller kanskje du kjenner en som aldri ser ut til å falle for fristelsen til å skippe en treningsøk­t. Så ta laerdom av det de gjør. En ny studie viste at personer som ble bedt om å kopiere venner og bekjentes treningsst­rategier, økte tiden de brukte på trening.

De amerikansk­e forskerne rekruttert­e over tusen personer, som ble spurt om hvor mange timer de hadde brukt på trening den siste uka. Deretter ble de tilfeldig inndelt i tre grupper. Den ene gruppa ble bedt om å kopiere et motivasjon­stips eller en treningsst­rategi en venn eller bekjent brukte. Den andre gruppa mottok et motivasjon­stips fra forskerne, slik at de altså ikke selv trengte å vaere aktivt oppsøkende. Den tredje gruppa fungerte som kontrollgr­uppe.

Resultatet viste at deltakerne i kopigruppe­n økte treningsgl­eden og tiden de brukte på trening mest. Den påfølgende uka trente de i gjennomsni­tt nesten en time mer enn de andre deltakerne. Ifølge forskerne er det mer appelleren­de for oss å tilegne oss nye vaner når vi kan observere dem hos noen vi kjenner. Når vi kan se at noen i bekjentska­pskretsen har suksess med en bestemt strategi, øker det forventnin­gene til at vi kan oppnå det samme. Kilde: Journal of the Associatio­n for Consumer Research

 ??  ?? Nå er det vitenskape­lig bevist at det kan øke treningsmo­tivasjonen å la deg inspirere av treningen til vennene dine.
Nå er det vitenskape­lig bevist at det kan øke treningsmo­tivasjonen å la deg inspirere av treningen til vennene dine.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway