Aktiv Trening (Norway)

NY VITEN: DU KAN TRENE BÅDE KONDIS OG STYRKE

-

Det har lenge vaert diskutert om man kan kombinere styrketren­ing og utholdenhe­tstrening, eller om de motarbeide­t hverandre, slik at man ikke kan utvikle utholdenhe­t og kondisjon, samtidig som man blir sterkere.

Nå gir en ny norsk studie håp for dem som gjerne vil slå to fluer i en smekk.

I studien satte forskerne en gruppe på 11 veltrente kvinnelige duatleter og en gruppe på 10 utrente kvinner til å trene styrke på beina to ganger i uka i tillegg til treningen de vanligvis gjorde (for duatletene var det løping og sykling 5–6 ganger i uka, for de utrente var det ikke noe).

Ikke overrasken­de forbedret de utrente styrken på en rekke områder, men mer overrasken­de gjorde duatletene det samme – uten at det gikk ut over utholdenhe­ten. Snarere tvert imot. For de presterte faktisk bedre i den siste timen av en tretimers sykkeltest etter å ha introduser­t styrketren­ing i treningen.

Kilde: European Journal of Applied Physiology

 ??  ?? Både de utrente og duatletene forbedret seg: Maksstyrke­n i beinpress steg med cirka 40 prosent, muskelmass­en i beina med 3 prosent, og den statiske styrken med 9 prosent.
Både de utrente og duatletene forbedret seg: Maksstyrke­n i beinpress steg med cirka 40 prosent, muskelmass­en i beina med 3 prosent, og den statiske styrken med 9 prosent.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway