Aktiv Trening (Norway)

FREMTIDENS MARATONRAC­ER

-

Så kom den endelig, Adidas’ supersko til maraton. Ja, de har prøvd før, men nå ser de for første gang ut til å mene alvor.

Hva: Adidas Adizero Adios Pro

Dette kan den: Endelig! En ekte supersko fra Adidas, som ser ut til å kunne ta opp kampen med andre supersko generelt og Nikes Vaporfly/Alphafly spesielt.

Løpeskoen er laget for rekorder på de lange distansene. Overdelen er tynn, pustende og lett og sitter tett rundt foten, mens mellomsåle­n ser ut som avansert ingeniørku­nst. Den består av en ny type skum, Lightstrik­e Pro, som skal vaere Adidas’ letteste og mest sprettende skum til dags dato. I haelen er det lagt en tynn karbonplat­e, som skal hjelpe foten til raskere stegavvikl­ing, samt en myk skuminnsat­s, som demper støtene fra asfalten. I forfoten ligger fem såkalte Energy Rods, tynne karbonstav­er som følger beina i taerne og stabiliser­er dem, slik at energitape­t og ømheten i forfoten reduseres. Alt i alt bør det gi en lynrask sko til de lange distansene.

Derfor er vi begeistret: Vi har ventet på en skikkelig reaksjon fra Adidas helt siden 2017, da Nike lanserte sin Vaporfly-sko, som med karbonfibe­rplate, fjaerende skum og saeregent design dyttet Adidas brutalt av maratontro­nen.

Etter et par ikke spesielt vellykkede forsøk med konkurrans­esko som enten var for tunge, for harde eller begge deler, ser dette omsider ut som et seriøst angrep på Nikes dominans. Skoen har mange av de samme funksjonen­e med en veldig tykk såle og et relativt høyt dropp. Bruken av karbon er riktignok litt annerledes og virker på papiret gjennomten­kt. Vi gleder oss til å se den i aksjon ute i gatene.

Dette koster den: 2900 kroner forventes prisen å bli når skoen kommer på markedet denne måneden.

Topp/ trøye

Deodorant

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway