Aktiv Trening (Norway)

10 tips til supersøvn

-

HOLD DEG TIL EN FAST SØVNRYTME

Prøv å legge deg og stå opp på samme tidspunkt hver dag. Det fremmer en god døgnrytme og venner kroppen til å føle seg sliten på samme tidspunkt hver dag. Har du sovet for lite gjennom uka, kan du godt sove litt lenger i helga for å hente inn litt av det tapte, men det er ikke den beste strategien.

UNNGÅ ALKOHOL

Det er en veldig dårlig idé å bruke alkohol som en form for sovemedisi­n. Riktignok virker alkohol sløvende og kan få deg til å sovne fortere, men totalt blir søvnkvalit­eten dårligere. Etter noen timer blir søvnen lettere enn normalt, og du risikerer mer urolig nattesøvn. Det beste er å unngå alkohol helt, men et enkelt glass vin til middag er neppe noe stort problem, siden alkoholen vil forsvinne ut av systemet før leggetid.

GIR NED FØR LEGGETID

Velg en rolig aktivitet som får deg til å roe ned før du skal sove. Les en bok eller lytt til beroligend­e musikk. Det tar minst en time å roe seg ned og forberede hjernen på å sove. Få derfor unna eventuelle jobb-e-poster og andre oppgaver som potensielt kan utløse stress og følelsessv­ingninger tidligere på kvelden, slik at du rekker å få dem ut av hodet før du skal sove.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway