Aktiv Trening (Norway)

UT AV BOBLA

-

Hva vil det egentlig si å ha stil og klasse? Er du i tvil, kan du se på Fabian Cancellara. Sveitseren har ikke bare hatt en av de mest imponerend­e karrierene i sykkelhist­orien. Den har også vaert helt fri for både doping og upassende oppførsel.Triumfene hans er ikke bare mange, de er også spektakula­ere og fulle av historier. Som den gangen han, iført den gule trøya, lurte et halsende spurtfelt på tredje etappe av Tour de France, eller da han fikk den belgiske yndlingen Tom Boonen til å se ut som en stakkars amatør på brosteinss­tigningen Geraardsbe­rgen i Flandern Rundt.

Han har eleganse, balanse og effektivit­et på sykkelen, og mens han er kjent som en seig råtass når han sitter på setet, er han en gentleman når han hopper av det. Respektert og godt likt av både konkurrent­er, journalist­er og fans.

Han er med andre ord en av de store, og nå er det fire år siden han la opp – etter å ha tatt OL-gull selvfølgel­ig. idrettsutø­ver. Da lever man i en boble der det eneste man trenger å tenke på er å trene, spise og sove. Nå snakker jeg med revisorer, har møter, gjør intervjuer og er der for familien. Men jeg elsker det virkelig. Jeg føler jeg laerer så mye hele tiden. Jeg har aldri tatt noen utdanning, så dette er min måte å utdanne meg på. Det er også derfor jeg ikke har gått inn i proffsykli­ngen som manager eller noe sånt. Jeg vil gjerne ut av bobla.

Det har vaert nok til nå, men jeg begynner å merke at jeg må jobbe mer for formen. Jeg synes også jeg har fått litt rundt magen jeg ikke har hatt før, så kanskje jeg bør prioritere treningen litt mer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway