Aktiv Trening (Norway)

DU HAR TRENT FOR HARDT OG FOR MYE

-

Hvor sliten du er i kroppen, er noe som bygger seg opp over tid, og trener du for hardt og for lenge over flere dager, vil du både føle deg tung og sliten i kroppen. Når vi trener, bryter vi ned kroppen, som etterpå bygger seg sterkere enn før – hvis den får lov til å restituere skikkelig, vel å merke. Gjør den ikke det, vil treningen sakte bryte ned kroppen framfor å gjøre den sterkere. På lengre sikt kan det faktisk utvikle seg til overtrenin­g, som kan vaere en komplisert og langvarig tilstand. På kort sikt gjelder det riktignok bare å trappe ned på treningen, la kroppen komme seg og deretter finne en god og sunn balanse i treningshv­erdagen.

Slik fikser du det: Hvor mye trening vi tåler, avhenger helt av hvordan treningsba­kgrunnen vår er. Toppidrett­sutøvere kan uten problemer trene hver dag, mens nye løpere bør holde seg til maksimalt tre ganger i uka.

I tillegg er det viktig ikke å løpe fort hver gang du er ute. Sett av en dag i uka til fartstreni­ng der du gir skikkelig gass, og løp rolig de to andre dagene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway