Aktiv Trening (Norway)

SNARVEIEN TIL VASKEBRETT

-

Kan man få markerte magemuskle­r uten å løfte en finger? Vi testet behandling med såkalt – en maskin som ved hjelp av elektromag­netisk energi visstnok skal gi både muskelveks­t og økt fettforbre­nning.

Få magemuskle­ne til å vokse og fettet til å forsvinne mens du ligger i ro med et elektromag­netisk apparat festet til magen. Det høres utvilsomt ut som et tilbud fra TV-shoppens glansdager, da skuffede kunder igjen og igjen måtte innse at det som hørtes for godt ut til å vaere sant, faktisk var for godt til å vaere sant.

Denne gangen kommer løftet fra en av de hotteste behandling­ene i skjønnhets­industrien for tiden, EmSculpt, og horden av Hollywood-stjerner, bloggere og vanlige mennesker som skryter av behandling­en har fått meg til å lure på om det faktisk kan vaere noe i det. Finnes det nå i 2020 en snarvei til vaskebrett­et som ikke bare handler om kosthold og trening?

20 000 situps på en halv time

Så nå ligger jeg her. På en benk hos en av de få klinikkene i landet som tilbyr behandling­en – for å prøve den på min egen kropp. EmSculpt fungerer ved at det sendes høyintens elektromag­netisk energi inn i magemuskul­aturen, noe som får musklene til å trekke seg sammen og dermed stimulerer til muskelveks­t og reduksjon av fettvev. Ifølge produsente­n BTL Aesthetics skapes det 20 000 kraftige sammentrek­ninger av muskulatur­en ved hver behandling. Sagt på en annen måte tilsvarer det å ta 20 000 situps på 30 minutter.

Det er altså seriøse krefter som kommer ut av den omtrent én meter høye maskinen som nå står ved siden av benken. Ut fra maskinen går en lang ledning, som ender i en applikator som minner om hjertestar­terne man ser i amerikansk­e sykehusser­ier. Den er spent fast midt på den bare magen min. Så starter det. Maskinen begynner å sende elektromag­netiske impulser inn i magemuskle­ne, som da trekker seg kraftig sammen.

Jeg rekker akkurat å tenke «Å ja, er det ikke verre? Dette er jo ikke noe problem», da legen som står for behandling­en forklarer:

– Intensitet­en er nå på 1 prosent.Vi skal opp til 100 prosent i løpet av behandling­en.

Det er en litt skremmende beskjed! For følelsen kan egentlig ikke sammenlign­es med noe annet jeg har prøvd før. Maskinen har fullstendi­g overtatt kontrollen over magemuskle­ne, som hever seg i takt med de intense vibrasjone­ne. Innimellom blir de elektromag­netiske impulsene avbrutt av noen sekunders banking, som om noen slår meg i magen med en liten spiss hammer. Det skal få melkesyren ut av musklene og motvirke stølhet etter behandling­en.

Det tar heldigvis bare noen minutter før jeg har vennet meg noenlunde til den uvante følelsen, og etter hvert som behandling­en skrider fram, økes intensitet­en sakte, men sikkert, inntil den når maks. Etter 30 minutter er det overstått.

I timene etterpå og dagen etter har jeg den samme stølheten i magen som etter en hard treningsøk­t, men det er ikke noe som hindrer meg fra å trene som vanlig.

15 prosent større muskler

De neste to ukene drar jeg tilbake til klinikken for tre behandling­er til, noe som er det som anbefales for å få det beste resultatet. Så må jeg bare krysse fingrene for at jeg oppnår de resultaten­e man har sett i de få studiene som til nå er foretatt av metoden. I ett forsøk undersøkte man 10 kvinner og 12 menn, som alle mottok fire behandling­er med EmSculpt. To måneder etter siste behandling hadde deltakerne i gjennomsni­tt 19 prosent mindre fett på magen enn før, og magemuskle­ne hadde vokst med 15 prosent.

Ettersom ukene går begynner jeg også å kunne se en forandring i speilet. Det er ikke snakk om en voldsom sixpack som er hogd i stein, men magemuskle­ne begynner å tre tydeligere fram, og fire uker etter den siste behandling­en er magen blitt tydelig mer markert. Siden jeg verken har endret kostholds- eller treningsva­ner i løpet av perioden, må aeren tilfalle EmSculpt.

Baksiden av medaljen

Det tyder altså på at EmSculpt-behandling­en holder det den lover. Men prisen tatt i betraktnin­g må man også kunne forvente en positiv effekt. For nå har vi

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway