Aktiv Trening (Norway)

EKSTREMT EVENTYR I EGET LAND

Hva gjør man når det er reiserestr­iksjoner og man ikke kan legge ut på langturene over landegrens­ene som man pleier? Spør du tyske Jonas Deichmann, tar man en tur i eget land. Hans utfordring var en 3619 kilometer lang triatlon.

-

Ultrautøve­re i hopetall har måttet se planene sine for året gå i vasken, i takt med at koronaviru­set har avlyst både reiser og konkurrans­er. Av den grunn tyr flere og flere til hjemmelagd­e utfordring­er enten på sykkelen, i løpeskoene eller til vanns. I den ekstreme enden av slike utskeielse­r finner vi den tyske eventyrere­n Jonas Deichmann (33).

Han har tidligere syklet fra Nordkapp til Cape Town og er rekordhold­er på den 26 000 kilometer lange Panamerica­na-sykkelture­n fra Nord-Alaska til det sørligste punktet i Argentina. Det tok ham 98 dager, og derfor er det kanskje ikke så rart at han kaller Tyskland-utfordring­en på tre uker for en «mindre kosetur».

Han startet eventyret i Bodensjøen helt sør i Tyskland, der han la ut på en 60 kilometer lang svømmetur, oppdelt i dagsetappe­r på 10– 15 kilometer. Deretter begynte han å sykle langs innsiden av den tyske grensen med klokka, og ga seg ikke før han hadde syklet 2880 kilometer. Så avsluttet han turen med å løpe 679 kilometer – altså over 16 maratonløp på rad.

Som på alle sine foregående ekstremtur­er bar den tyske hardhausen selv alt han trengte av klaer og utstyr.

Deichmann har nylig droppet sin akademiske karriere, og lever i dag av eventyrene sine og av å holde foredrag om motivasjon.

Vi bør kanskje også nevne at hans tre uker lange tysklandst­ur faktisk bare er som oppvarming å regne for 33-åringen. Før koronaviru­set satte en stopper for de fleste reiseaktiv­iteter, hadde han planlagt en triatlonut­fordring rundt hele jordkloden. Den turen er planlagt å vare i cirka ett år, men er nå utsatt inntil videre.

 ??  ??
 ??  ?? Jonas Deichmann hadde utstyr til å kunne vaere selvforsyn­t. I vannet trakk han en spesiallag­et minigummib­åt med mat og utstyr etter seg.
Jonas Deichmann hadde utstyr til å kunne vaere selvforsyn­t. I vannet trakk han en spesiallag­et minigummib­åt med mat og utstyr etter seg.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Som forberedel­ser til rundturen i Tyskland trente Deichmann i Norge. Her er han på Besseggen.
Som forberedel­ser til rundturen i Tyskland trente Deichmann i Norge. Her er han på Besseggen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway