Aktiv Trening (Norway)

Gåmeditasj­on

-

Hvorfor? Når du går en tur i naturen, bygger du faktisk bro mellom meditasjon og hverdagen. Du får ny energi, og stressnivå­et synker. Når du beveger deg, har du mulighet til å trene på å fokusere og roe deg ned mentalt. Samtidig er en gåtur en flott mulighet til å trene på at pusten blir dypere for hvert skritt du tar. Nyt godt av alt oksygenet du sender til hjernen. Bruk turen til å gi slipp på tankene, og fokuser heller på føttene eller kanskje på en lyd eller duft. På den måten blir du sakte, men sikkert, flinkere til å vaere til stede i øyeblikket og ikke la deg rive med av fortiden og framtiden.

SLIK GJØR DU

Finn en lang sti, eller gå en runde du kjenner godt, slik at du bruker minimal energi på å finne veien. Hold et tempo der du fint klarer å fokusere, og beveg deg gjerne litt saktere enn vanlig. Du kan også gå tur på stranda og ta av deg skoene, slik at du kjenner sanden under taerne.

Vend blikket mot bakken uten å fokusere på noe spesielt, og kjenn etter hvordan kroppen har det. Flytt fokuset ned til beina og føttene, og kjenn følelsen av hvert skritt, musklene som jobber, følelsen av det løftede beinet og foten som treffer bakken om og om igjen.

Sett eventuelt navn på trinnene, og finn en rytme. Det kan vaere noe så enkelt som at du sier «høyre» og «venstre». Kanskje du oppdager at du plutselig sier «høyre» til venstre fot eller omvendt. Da vet du at hjernen har sporet av litt, noe som er helt vanlig. Det viktigste er at du oppfattet det og kan flytte fokuset tilbake til bevegelsen­e dine.

Blir du distrahert av noe visuelt, er det greit å stoppe opp. Fokuser på det som fanger oppmerksom­heten din, og begynn å meditere igjen når du er klar for det.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway