Aktiv Trening (Norway)

TERRENG, LANDEVEI

-

Bare 60 minutter! Du trenger ikke mer for å få maks utbytte av sykkelture­n, bare du setter den ene treningsti­men smart sammen. Etterpå er det bare å vaske sykkelen, hoppe i dusjen og slenge seg på sofaen med god samvittigh­et, mens mørke, kulde og ruskevaer kan herje videre ute. For å sikre maksimal treningsef­fekt på de 60 minuttene, bør du i stedet for å sykle den vanlige rolige turen, skreddersy timen og ruta slik at du får med deg alle elementene som på ulike måter sikrer deg høy intensitet. På samme måte er det selvfølgel­ig helt avgjørende for utbyttet at du har fokus på å gjennomfør­e de ulike sekvensene underveis med full konsentras­jon og høy kvalitet.

På landeveiss­ykkelen vil du som regel jobbe mye med klare, målrettede intervalle­r, som presser opp intensitet­en. Men på terrengsyk­kelen – og til dels gravelsykk­elen – der de ulike partiene i løypa ganske automatisk vil få intensitet­en i vaeret, bør du spesielt endre rutinen med å sykle stier og ruter gjennom fra start til slutt. Del i stedet opp ruta, og miks den på nytt: Start et annet sted på ruta, ta avstikkere fra den, ta samme bakke flere ganger, og sett den sammen på den måten inntil «brikkene» passer deg. Ideen er rett og slett å sikre maks intensitet – og samtidig få trent teknikk, som jo er en stor del av spesielt terrengsyk­lingen.

Så ta på sykkelskoe­ne og følg programmen­e på disse sidene, som både er varierte, supereffek­tive, utfordrend­e og morsomme – og dermed sikrer at du får trent alt du trenger.

I tillegg til å vaere effektive treningstu­rer på kort tid kan du også bruke denne strukturer­te treningen til å holde øye med formutvikl­ingen. For eksempel kan du ta nøyaktig tid på bakkeinter­vallene eller tempoparti­ene. Med noen ukers mellomrom kan du sjekke hvor mye raskere du er blitt.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway