Aktiv Trening (Norway)

De tre beste programpla­ttformene

-

Vil du ha fullt utbytte av sykkelrull­a, trenger du programvar­e til enten smarttelef­on, nettbrett eller datamaskin som kan kommuniser­e med sykkelrull­a og styre treningen. Alle rullene leveres med et mer eller mindre avansert gratisprog­ram, men selv de beste av dem når ikke disse tre til sokkene.

ZWIFT er den mest populaere programvar­en her hjemme, og den minner veldig om et dataspill. Du blir utstyrt med en sykkelrytt­eravatar som sykler rundt i en virtuell verden. Jo hardere du tråkker i pedalene, jo raskere sykler rytteren.

Med Zwift sykler du rundt blant en masse andre avatarer, som alle styres fra hver sin sykkelrull­e andre steder i verden. Du kan delta på fellestren­inger, konkurrere i ritt eller bli med på ulike treningsøk­ter. Utvalget av treningsøk­ter kan riktignok ikke måle seg med konkurrent­enes.

TRAINERROA­D fokuserer utelukkend­e på hard og effektiv trening. Vil du ha underholdn­ing mens du sykler, må du selv skaffe den. Men det er mulig å få TrainerRoa­d til å ligge som en stripe i bunnen av skjermen, mens du på resten av den for eksempel følger med på yndlingsse­rien din.

Den store styrken er det enorme biblioteke­t av treningsøk­ter og svaert detaljerte treningspr­ogrammer du kan velge mellom. De letteste treningsøk­tene varer 1-1,5 timer, men har du bare 30 minutter til rådighet, finnes det også noe for deg.

SUFFERFEST er både effektiv trening og underholdn­ing på en gang. De fleste treningsøk­tene varer rundt en time. Mens du sykler, spilles det videoklipp og musikk som passer perfekt til akkurat det du holder på med. Hvis det for eksempel står fem minutter hardkjør på programmet, kjemper du med Ilnur Zakarin om å komme først til toppen, mens den avsluttend­e spurten for eksempel kan gå mot André Greipel. Hver treningsøk­t forteller sin egen lille historie, og du må hele tiden justere litt på kadens eller watt for å henge med i fortelling­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway