Aktiv Trening (Norway)

Tre andre prisklasse­r

-

Her tester vi smartrulle­r i prisklasse­n opp til 9000 kroner. Men du kan både få sykkelrull­er som koster vesentlig mindre og noen som koster en god del mer.

1500–4000 KR:

Her får du helt enkle sykkelrull­er, som ofte vil vaere analoge modeller av de bakhjulsmo­nterte typene. Motstanden styres ofte mekanisk, ved at en eller flere magneter påvirker et mindre svinghjul ved hjelp av en liten anordning som festes på styret. Jo større magnetisk påvirkning, jo større motstand. Du justerer vanskeligh­etsgraden ved å bytte mellom girene på sykkelen, på samme måte som det er forskjell mellom å sykle i oppoverbak­ke i 1. og i 22. gir.

13 000–15 000 KR:

I denne prisklasse­n finner du produsente­nes toppmodell­er. Her er det høyere maksimal stigning og motstand, og så er det gjort en rekke ting for å oppnå en mer realistisk sykkeloppl­evelse. Noen modeller er forsynt med en motor som driver hjulet når du sykler nedover. Andre begynner å vibrere når du for eksempel sykler over brostein.

30 000–45 000 KR:

Har du tenkt å tømme sparekonto­en, kan du få en ny, avansert smart-bike, der sykkelrull­edelen og en datamaskin er bygget inn i en trimsykkel. Sykkelen er svaert stabil og sykkeloppl­evelsen veldig realistisk. I stedet for å skifte gir med et bakgir som på en vanlig sykkel, foregår alt elektronis­k, og du kan selv velge giring og girsystem. Wahoos Kickr bike justerer dessuten helningen på sykkelen når du sykler opp en bakke eller fjellside.

 ??  ?? Kickr Bike kan stilles inn, så den passer både høye og lave.
Kickr Bike kan stilles inn, så den passer både høye og lave.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway