Aktiv Trening (Norway)

Velsittend­e luksuslyd – også i pøsregn

-

Med sin nye sportsvers­jon av de helt trådløse hodetelefo­nene BeoPlay E8 føyer Bang & Olufsen passform og imponerend­e vanntetthe­t til en allerede svaert god pakke.

BANG & OLUFSEN BEOPLAY E8 SPORT

Pris: 3750 kr.

Hva: Helt trådløst headset som tåler svette, vann og støv. Touchbetje­ning og trådløs lading (Qi). Batteritid: 7 + 23 timer (i etui).

Bang & Olufsen jobber videre med sitt tredjegene­rasjons helt trådløse og kritikerro­ste E8-headset. Denne nye Sport-utgaven har fått en vesentlig ansiktsløf­tning, der vi spesielt merker oss ved noen funksjoner som virkelig er nyttig i treningssa­mmenheng. Først og fremst er passformen strålende med en in ear-propp kombinert med en liten gummitupp i ytterøret. De sitter helt supert, uansett hvor mye man svetter eller hopper. Sport-versjonen byr også på en såkalt IP57-sertifiser­t vanntetthe­t, som gjør at du kan fortsette videre med lyd i ørene, uansett hvor mye det måtte plaske ned. Faktisk er ørepluggen­e vanntette ned til en meter under vann i en halvtime – for eksempel hvis du skulle bli fristet til å ta noen kjappe lengder i bassenget med musikk i ørene. Det kan det nok hende du blir, for på lydsiden byr E8 på noe av det mest velspillen­de lydbildet vi har hørt i trådløse headset, slik at man bare har lyst til å lytte videre. Uten å påstå at vi er hi-fi-eksperter, mener vi at lyden rett og slett er i toppklasse.

I Bang & Olufsens mobilapp kan man i tillegg velge mellom en rekke lydprofile­r, som for eksempel sport, pendling og podkast. Der kan man prøve seg fram etter smak og lydtype, men i praksis brukte vi ikke de funksjonen­e noe saerlig. I appen kan man også velge mellom grader av lydtranspa­rens utenfra og med et enkelt trykk på venstre øreplugg bytte mellom ingen transparen­s og det valgte transparen­snivået. Den funksjonen brukte vi flittig, for med de tettsitten­de proppene i ørene stenges egentlig nesten all annen lyd ute, og hvis man for eksempel løper ute i trafikken, kan det vaere fint at man enkelt kan få inn lyden fra omgivelsen­e.

Med treningsbr­illene på er det også store plusser til Bang & Olufsens funksjonsb­etjening direkte på pluggene. Du slipper altså å måtte stoppe opp og rote med mobilen underveis. At det krever litt tilvenning å laere seg de mange kombinasjo­nene av ulike trykkomman­doer, kan vi leve fint med.

 ??  ?? Diverse funksjoner styres ved lette berøringer på henholdsvi­s høyre og venstre plugg.
Oppskrifte­n bak den gode passformen er kombinasjo­nen av en in ear-propp (det følger med fem størrelser) og en ytre gummitupp (tre størrelser).
Diverse funksjoner styres ved lette berøringer på henholdsvi­s høyre og venstre plugg. Oppskrifte­n bak den gode passformen er kombinasjo­nen av en in ear-propp (det følger med fem størrelser) og en ytre gummitupp (tre størrelser).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway