Aktiv Trening (Norway)

Topp sko for lange turer i terrenget

-

Den siste versjonen av Speedgoat er (fortsatt) en ypperlig terrengsko til langturene. Endringene er få, men de er absolutt til det bedre.

HOKA ONE ONE SPEEDGOAT 4

Pris: 1999 kr.

Hva: Nøytral terrengsko til lange turer. 32 mm mellomsåle. 5 mm knotter. Vekt: 306 gram. Dropp: 4 mm. Fås i 7 farger. få endringer, men at nesten alle er til det bedre. Skoen er kjennetegn­et ved en tykk og relativt bred plattform, som ruller gjennom terrenget uavhengig av distanse. Mellomsåle­n er en relativt kraftig EVA (32 mm tykk i herremodel­len og 30 hos damene) med fin respons. Den har et lite dropp på 4 mm og cruiser over alle hindringer den møter på sin vei. Selv etter mange tekniske kilometer er beina fine. Det er godt gjort!

En nyskapning i fireren er at det har blitt mer plass i forfoten. Det er en klar forbedring i forhold til tidligere versjoner, som har føltes litt trange rundt taerne. Mellomsåle­n er blitt litt hardere. I begynnelse­n kjentes den litt for hard ut, men etter å ha «løpt den inn» på 10–12 turer virker den faktisk helt perfekt. Skoen har riktignok blitt litt tyngre – kanskje skyldes det en mer kompakt mellomsåle – og det er synd. Det er fortsatt en lett sko, men hvorfor øke vekten på noe som fungerer så bra?

Overdelen har bare fått små endringer og vi har ikke merket noe saerlig til de, men pusteevnen skal visstnok ha økt. Snøringen med brede lisser låser foten fint fast nede i mellomsåle­n, så man føler seg sikker ute på stiene. God polstring rundt foten i haelen og akillessen­eområdet er prikken over i-en på en godt gjennomten­kt sko.

DON’T REST BRANDED BRA

Pris: 399 kr.

Hva: Sports-BH med middels støtte. Delvis fremstilt av resirkuler­t polyester.

PERFORMANC­E SS T-SHIRT

Pris: 530 kr.

Hva: Svaert tynn løpetrøye.

4 Seasons kaller nederlands­ke Futurum sitt enkle og velsittend­e skoovertre­kk til bruk året rundt. Skal det holde mål, kan ikke vinteren vaere for hard, for på en iskald vinterdag blir overtrekke­t for tynt. Under alle andre forhold er det derimot fremragend­e, og overtrekke­t har vaert vårt fortrukne både gjennom høst, vinter og våte vårdager. Et tynt termofôr gir akkurat den ekstra varmen du har behov for, og et kraftig og vanntett ytre holder alt av vind og ruskevaer ute. Passformen er super. Stoffet er relativt tynt og elastisk og sitter tett rundt fot, ankler og legger. En åpen hael gjør overtrekke­t lett å få på, og det er enkelt å lukke og åpne glidelåsen. Tapede sømmer sikrer total vanntetthe­t, reflekser gir synlighet, mens svaert slitesterk­t materiale i bunn gjør at du ikke så lett tråkker det i stykker når du går.

 ??  ?? En liten stropp på haelen hjelper deg å trekke på skoen uten å tråkke ned haelkappa.
En liten stropp på haelen hjelper deg å trekke på skoen uten å tråkke ned haelkappa.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway