Aktiv Trening (Norway)

Du kan fint trene effektivt hjemme. Men det er bedre med litt velvalgt utstyr.

Hjemmetren­ing har blitt kjempestor­t under koronakris­en.

-

Har du ennå ikke hoppet på bølgen – eller er det tid for å oppgradere med litt nytt utstyr – så bli inspirert her hvor vi viser deg det beste utstyret, alt etter hvor mye plass du har til rådighet.

Var det én ting – i tillegg til dopapir – det plutselig var rift om da koronakris­en traff oss i mars i fjor, var det treningsut­styr til hjemmebruk. Da treningsse­ntrene stengte på ubestemt tid, fikk forhandler­ne av treningsut­styr mer enn nok å gjøre med å betjene treningshu­ngrige nordmenn på jakt etter alternativ­er til kondisjons­maskinene, vektstenge­ne og apparatene på senteret.

Nød laerte oss å trene hjemme. Men selv i en normal verden med åpne treningsse­ntre kan det vaere fint å kunne supplere med litt trening under eget tak. For det har jo mange fordeler.

Først og fremst er det en svaert tidsbespar­ende måte å trene på. Du bruker ikke noe tid på reiseveien til og fra – du trenger bare skifte, ta fram utstyret og sette i gang. I en travel hverdag med familie og jobb kan det ofte vaere vanskelig å finne tid til turen bort på treningsse­nteret, men har du litt utstyr hjemme, er det mye lettere å snike inn en kjapp treningsøk­t når du plutselig har tre kvarter til overs eller barna er i seng. Dermed kan det bidra til at du får trent vesentlig mer enn du ellers ville gjort.

Hjemme slipper du selvfølgel­ig også å vente på at utstyret blir ledig og alle de andre små irritasjon­smomentene du kjenner fra treningsse­nteret. Her er det du som bestemmer – det er bare dine egne ordensregl­er du trenger å følge, du kan høre din egen favorittmu­sikk på full guffe uten hodetelefo­ner og brøle som et vilt dyr, hvis det er slik du best liker å trene.

Når du skal kjøpe ditt eget treningsut­styr, er det viktig å vurdere hvor mye plass det kommer til å ta. Hvis du bor i en liten leilighet, er det praktisk hvis du kan pakke bort utstyret etter trening, slik at det ikke trenger å okkupere halve stua hele tiden. Hvis du derimot har et eget rom du kan sette av til treningen, har du straks helt andre muligheter.

Uansett størrelsen på boligen din kan du finne masse bra utstyr som styrker musklene og får opp pulsen.

 ?? Av Jesper U. Larsen. Foto: iStock og produsente­r ?? KOM I FORM I STUA
Av Jesper U. Larsen. Foto: iStock og produsente­r KOM I FORM I STUA

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway